wave cloud wave cloud

Нашата история

ВПС.БГ е българска местна хостинг компания създадена през 2013 година с основна цел предоставяне на изключителни хостинг услуги. От самото начало нашата страст към облачни хостинг технологии ни води към постоянно търсене на иновации и подобрения в областта, в резултат на което създадохме добре изградена и сигурна инфраструктура - основата на надеждния и високопроизводителен хостинг, който нашите клиенти обичат.

Няма външни инвеститори или финансиране, благодарение на което няма и натиск от кредитори, а напротив - компанията се ръководи изцяло от любовта към хостинг технологиите, затова печалбата постоянно се реинвестира в подобрения. Ние често ъпгрейдваме нашата инфраструктура с последната генерация сървърен хардуер и мрежово оборудване.

Екипът ни се състои от опитни професионалисти, които имат истинска страст към Линукс системи, мрежи и хостинг платформи. Правим това, което обичаме ежедневно, което е тайната есенция на нашата отдаденост. В света на облачните услуги и DevOps среди има постоянни новости и промени и ние не спираме да търсим нови възможности за подобрения, затова силния интерес и непрестанното любопитство за всички технологични иновации е ключът към нашия успех. И 7 години след старта, ние все още имаме същия дух и ентусиазъм да инвестираме време и усилия в проучване и развитие.

Ние сме изцяло българска компания. Нашият офис, дейта център и мрежа се намират в София. Вярваме, че България е подходящо място за развитие, тъй като се счита от мнозина за един от технологичните центрове на Европа с огромна IT култура. Не е тайна, че в България се раждат много таланти именно в този сектор.

Това е нашата рецепта за стабилни и мощни сървъри и ние ще продължим да се стремим да предлагаме услуги, с които се гордеем.

Инфраструктура

Дейта Център

Инфраструктурата ни се намира в супер модерен Дейта Център намиращ се в София. Изградени са всички системи необходими за среда, гарантираща 100% наличност: UPS и генератори, комплексно охлаждане, автоматични системи за пожаробезопасност, 24/7 охрана и много други.

Мрежа

Нашите сървъри са свързани към няколко големи Тиер 1 оператори, както и към едни от най-големите Internet Exchange (IX) точки в Европа. Няколко нива на резервираност на устройствата и трасетата подсигуряват висока надеждност и минимални мрежови загуби.

Нашата платформа

Хардуерът ни е базиран на мощна платформа Supermicro с последен модел CPU AMD EPYC™ @ 3.3GHz и ECC памет DDR4 3200MHz за висока производителност. Сървърните нодове включват още: Изцяло SSD сторидж с бързо четене/писане в RAID10 конфигурация и Dual Port LAN 10GBase-T свързаност.

Опционална DDoS защита

Предлагаме модерна облачна защита от DDoS атаки от всякакъв мрежови и приложен тип. Атаките се блокират преди да достигнат до сървъра, включително и при обемни атаки (над 1.8 Tbps) или нови интелигентни атаки, благодарение на постоянно развиващия се алгоритъм на защитната стена.

+

Години в бизнеса

+

клиенти от 80+ държави

%

гарантиран Uptime

средно време за отговор

Методи на плащане:
Bitcoin
Lightning Network (Bitcoin)
Litecoin
Карта
Банков превод
EasyPay, ePay.bg