Нашата история

Ние сме българска облачна хостинг компания, създадена през 2013 г. Нашата основна цел е да предлагаме премиум хостинг услуги, като същевременно и защитаваме поверителността и сигурността на нашите клиенти.

Нашата страст към облачните технологии ни накара непрекъснато да се стремим да подобряваме услугите си, за да можем да ги превърнем в най-добрите на пазара!

Постоянно търсим нови възможности за развитие, когато става въпрос за нашите сървъри. Нашият интерес и безкрайното любопитство към всички облачни технологии и иновации е нещото, което ни позволява да запазим устремеността, решителността и стремежа, които имахме още в самото начало.

Нашият екип се състои от опитни професионалисти, които се интересуват в детайли относно различните Linux системи, мрежи и хостинг платформи. Всеки ден правим това, което обичаме и именно това е тайната на нашия бизнес.

В преследването на нашите мечти за изграждане на страхотна хостинг услуга, ние оставаме верни на нашата първоначална идея, поради което няма външни инвеститори, които да могат да ни накарат да променим нашата посока на развитие.

Реинвестираме всички печалби обратно в компанията, което ни позволява да надградим нашата инфраструктура с най-новото поколение хардуер и мрежово оборудване, за да осигурим максимална производителност.

Ние от VPS.BG вярваме, че поверителността е основно човешко право и сме безкомпромисни, когато става дума за защитата на личните данни на нашите клиенти. Ние не само имаме политика за поверителност, но също така сме въвели и сериозни мерки, с които гарантираме сигурността на сървърите.

За да защитим допълнително поверителността на нашите клиенти, ние приемаме плащания с биткойн за нашите услуги от 2014 г.! Също така използваме наша собствена имплементация за обработване на BTC плащания. Допълнително започнахме да приемаме и Litecoin, както и плащания през BTC Lightning Network. Също така не използваме и бисквитки на трети страни на нашия уебсайт! Нашата инфраструктура има множество слоеве за защита на потребителските данни, комбинирани с редица мерки за сигурност.

Ние сме изцяло българска компания. Нашият офис, дейта център и мрежа се намират в София. Вярваме, че България е подходящо място за развитие, тъй като се счита от мнозина за един от технологичните центрове на Европа с огромна IT култура. Не е тайна, че в България се раждат много таланти именно в този сектор.

Всички тези фактори ни позволиха да предлагаме стабилни, надеждни, високопроизводителни сървъри със невероятна сигурност и максимална защита на потребителските данни, с което се гордеем!

VPS.BG през годините

 1. Основаване на VPS.BG

  2013

  Ние сме българска облачна хостинг компания, създадена през 2013 година. Нашата водещата цел бе да съчетаем мощни сървъри с високо ниво на сигурност. Страстта ни към облачните технологии непрекъснато ни стимулира да подобряваме услугите си, като водещата ни цел е да ги превърнем в най-добрите на пазара.

 2. Приемаме биткойн плащания

  2014

  За да защитим нашите клиенти, започнахме да приемаме плащания с биткойн за нашите услуги още през 2014 година! Използваме нашата собствена персонализирана система, за да обработваме BTC плащания за допълнителна сигурност!

 3. DDoS защита

  2015

  Добрата DDoS защита е ключова за предотвратяването на атаки с голям обем. Поради това разработихме наша допълнителна услуга, за да може да защитим нашите сървъри и клиенти от различни видове атаки.

 4. VDS сървъри

  2019

  С нарастването на нуждата за сървъри със собствени ресурси стана ясно, че виртуалните сървъри са подходящият избор за повечето приложения поради тяхната гъвкавост. Заради това пуснахме нова услуга, която предлага виртуални сървъри със заделени CPU ядра и ресурси.

 5. Нова VPS платформа с AMD EPYC и NVMe

  2020

  Сменихме нашата виртуализация от OpenVZ към KVM и бяхме едни от първите хостинг провайдъри в Европа, които интегрираха AMD EPYC процесори в платформата си. Комбинирахме ги с ултрабързи NVMe дискове за максимална производителност.

 6. Разработване на нови функционалности

  2021 - 2023

  През последните години усърдно разработихме нови функционалности като Floating IP адреси, OS темплейти, Windows VPS сървъри, снапшоти и бекъпи, както и възможност за инсталиране на популярни приложения само с един клик! Започнахме да приемаме и плащания през BTC Lightning Network за по-бързи и надеждни транзакции!

Довериха ни се програмисти и бизнеси от над 80 държави

11+

Години в хостинг индустрията, изградено от хора с любов към технологиите!

24/7

Техническа поддръжка , която наблюдава и разрешава проблеми!

99.99%

Uptime - можете да бъдете сигурни, че бизнесът ви ще е онлайн!

10

Минути - средно време за отговор от нашия екип!

Нашите ценности

Защита на клиентските данни

Защитата на поверителността на нашите клиенти е и винаги ще бъде наш основен приоритет. Ние не използваме приложения на трети страни и имплементираме само софтуер с отворен код, като имаме и стриктна политика относно различните бисквитки. Разполагаме със собствена интеграция за обработка на крипто плащания.

Надеждни и удобни продукти

Създадохме нашите услуги с идеята да се управляват лесно за максимална продуктивност. Разработихме и темплейти с отворен код, с чиято помощ можете да инсталирате някой от най-известните приложения на пазара само с 1 клик!

Първокласна хардуерна платформа

Когато става въпрос за производителност и качество на сървърите, ние никога не правим компромис с нашия хардуер. Непрекъснато се стремим да надграждаме нашите сървъри с най-добрите продукти на пазара, осигурявайки максимална продуктивност и ресурси.

Сигурност

Проектирахме и имплементирахме множество мерки за сигурност не само за акаунтите на нашите потребители, но и за нашите сървъри, за да сме сигурни, че не са възможни пробиви в сигурността.

Вземете мощен и надежден сървър още днес!

Конфигураране
Методи на плащане:
Bitcoin
Lightning Network (Bitcoin)
Карта
Банков превод