Ново поскъпване на cPanel лицензите от 2021г.

3 минути четене

cPanel обявиха ново поскъпване на лицензите, влизащо в сила от 1 Януари, 2021г. В имейл до NOC партньорите те съобщават, че това е необходимо, за да са сигурни, че потребителите ще получат най-добрия продукт. Цитират и подобренията в скорост и ъпдейти, които са направили през последните 12 месеца. Според cPanel, тяхната цел е да увеличат производителността и да разработят нови подобрения, за да генерират повече стойност за клиентите.

 

За лицензи с под 100 акаунта, увеличението е 10%.



Промяната в цената ще удари най-вече бизнеси с повече хостинг акаунти на сървър, като например хостинг доставчиците и предлагащите споделен хостинг. За лицензи с повече от 100 акаунта, цената се увеличава значително: 50% поскъпване на акаунт за крайните клиенти и още по-сериозно за NOC партньори - 75% увеличение на акаунт. Другото е, че написаха, че вече имат политика за годишно преразглеждане на цените, така че очакваме промени и догодина. И вероятно няма да е към намаление, а ново увеличение. Това ще се предаде на крайния клиент и ще има огромно отражение в пазара за евтин споделен хостинг (и няма да бъде толкова евтин вече).

 

Вижте подробности за промените в цените от 1 Януари 2021г. 

 

Това идва само година след последната голяма промяна, която включваше и нова ценова структура базирана на броя акаунти. И тогава цялата уеб хостинг индустрия беше неприятно изненадана и прие много негативно това увеличение. Мнозина са на мнение, че cPanel използва господстващо си положение на уеб хостинг пазара, за да приложи драстични увеличения в цените. В същото време има много фийчъри и подобрения, които са заявени от много потребители, но все още не се разработват. Тези значителни увеличения в цената на лицензите само ще насочат повече потребители към други уеб панели като DirectAdmin, които предлагат добро съотношение на цена и качество.

 

Надяваме се, че развитието наистина ще следва цената и продуктът ще бъде много подобрен през следващите месеци. В противен случай това допълнително ще мотивира повече потребители да се насочат към други уеб хостинг панели.

Абонирай се за нашия имейл бюлетин.

Присъединете се към 5000+ абоната и започнете да получавате полезно съдържание, съвети и отстъпки!

Избери услуга и стартирай за минути!

Конфигуриране
Методи на плащане:
Bitcoin
Lightning Network (Bitcoin)
Litecoin
Карта
Банков превод