Съдържание

Абонирай се за нашия имейл бюлетин.
Без спам
100% полезно съдържание
Отписване с 1 клик

Как се активират автоматични бекъпи за VPS.BG сървър?

Бекъпите могат да съхраняват информация и данни за вашата система и файлове за по-дълъг период от време, което ви позволява лесно да възстановите сървъра до неговото предишно състояние. Точно бекъпите могат да ви спасят в случаи на системни грешки, загуба на файлове или проблеми, породени от нежелани актуализации. Ето защо е важно да знаете как да активирате тази функция. Затова в този урок ще ви научим как да активирате автоматични бекъпи за вашия VPS.BG сървър стъпка по стъпка.

Стъпка 1: Впишете се във вашия VPS.BG акаунт


  1. Въведете вашето потребителско име.

  2. Въведете вашата парола.

  3. Кликнете върху бутона за вписване.

Стъпка 2: Отидете до списъка с вашите услуги от контролния ви панел

След като сте се вписали в потребителския си профил, ще видите таблото за управление, което ще изглежда така:

Сега кликнете върху бутона „Активни услуги“, който ще ви отведе до страница, съдържаща списък с всички ваши услуги.

Стъпка 3: Открийте сървъра, за който желаете да активирате автоматични бекъпи

След като достигнете до страницата с вашите услуги, е необходимо да намерите сървъра, за който искате да активирате функцията. Вашите активни сървъри ще имат статус „Активирана“, както и собствен IP адрес в секцията „Услуги“, което ще ви помогне да се уверите, че избирате правилния сървър. Следващата стъпка е да кликнете върху желания сървър (както е маркирано в червено на снимката по-горе).

Стъпка 4: Отваряне на страницата за избрания сървър

Когато кликнете върху дадена услуга, ще бъдете отведени до нейната собствена страница, където трябва да изберете раздела „Снапшот / Бекъпи“ (маркиран в червено на снимката по-долу).

Стъпка 5: Достигане до страницата за автоматични бекъпи

Когато изберете раздела „Снапшоти / Бекъпи“, автоматично ще достъпите страницата за управление на снапшоти. Оттам преминете към страницата за бекъпи, като използвате менюто вляво, и кликнете върху бутона „Автоматични бекъпи“ (маркирано в червено на изображението по-долу):

След като натиснете бутона, ще пристигнете на страницата за бекъпи, която ще изглежда по този начин:Стъпка 6: Активиране и цена

Това е страницата, от която можете да активирате, деактивирате и управлявате функцията. За да активирате автоматичните бекъпи, трябва да кликнете върху бутона „Активирай Автоматични бекъпи“. Важно е да се отбележи, че цената над бутона се изчислява автоматично според следната формула - 0,24лв., умножено по мястото за съхранение, с което вашият сървър разполага (въз основа на сървърния ви план), умножено по текущото количество дни, оставащи от вашата услуга, разделено на 30, и умножено по дадената данъчна ставка. Също така, ако вашата услуга изтича след по-малко от 20 дни, ще можете да активирате функцията за автоматични бекъпи безплатно. Важно е да знаете, че ако сте активирали функцията и в даден момент решите да се откажете от нея, всичките ви бекъпи ще бъдат изтрити.

Стъпка 7: Поръчване и добавяне на функцията

Автоматични бекъпи се продават като сървърна добавка, поради което е необходимо те да бъдат добавени чрез нашата страница за допълнителни функции. За да активирате бекъпите, трябва да изберете опцията „Автоматични бекъп архиви“. След това ще трябва да изберете начин на плащане за функцията и да кликнете върху „Продължи“.


  1. Изберете опцията Автоматични бекъп архиви.

  2. Проверете общата дължима сума преди да продължите (функцията ще бъде безплатна, ако ви остават по-малко от 20 дни до изтичането на вашата услуга).

Стъпка 8: Проверете информацията за поръчката

След като сте избрали опцията, заплатили сте и транзакцията е била успешна, проверете информацията за поръчката, за да се уверите, че всичко е коректно. Разписката ви трябва да изглежда така:


Стъпка 9: Уверете се, че автоматичните бекъпи са активирани

Не забравяйте да проверите дали функцията е активирана успешно, като се върнете на страницата за автоматични бекъпи. Ако те са активни, страницата ще изглежда по този начин:


Състоянието ще бъде „Включени“ и ще бъде оцветено в зелено, а бекъпите на вашия сървър ще се появяват в секцията „Налични бекъп архиви“, от която можете да ги възстановите, изтеглите или изтриете. Също така, имайте предвид, че бекъп ще се прави автоматично веднъж седмично, като се съхраняват общо само 3 резервни копия, което означава, че най-старият бекъп ще бъде от преди 3 седмици.

Това е! Надяваме се, че този урок ви е помогнал успешно да активирате функцията за автоматично архивиране за вашия VPS.BG сървър.

Избери услуга и стартирай за минути!

Конфигуриране
Методи на плащане:
Bitcoin
Lightning Network (Bitcoin)
Litecoin
Карта
Банков превод