Съдържание

Абонирай се за нашия имейл бюлетин.
Без спам
100% полезно съдържание
Отписване с 1 клик

Как се възстановява бекъп или снапшот на VPS.BG сървър?

Създаването на снапшоти на вашия сървър или активирането на автоматични бекъпи са чудесен начини да върнете сървърните файловете и система в случай на повреда, неизправност или заразяване с опасен софтуер. Предвид силата на тези функции, е важно да знаете как да ги използвате правилно, за да може успешно да върнете настройките и съдържанието на сървъра си до предишното му състояние. Ето защо в този урок ще ви научим как да възстановите бекъп или снапшот на вашия VPS.BG сървър стъпка по стъпка.

Предварителни стъпки преди възстановяването

Независимо дали искате да възстановите снапшот или бекъп, трябва да преминете през следващите стъпки преди да започнете процеса на възстановяване.

Стъпка 1: Влезте във вашия VPS.BG акаунт  1. Въведете вашето потребителско име.

  2. Въведете вашата парола.

  3. Кликнете върху бутона за вписванe.

Стъпка 2: Навигирайте до вашите услуги от контролния панел

След като сте влезли успешно в потребителския си профил, ще се озовете в таблото ви за управление, което ще изглежда така:

Тук е необходимо да изберете бутона „Активни услуги“, който ще ви отведе до страница, съдържаща списък с всички ваши услуги.

Стъпка 3: Открийте сървъра, на който искате да възстановите снапшот или бекъп

След като достигнете до тази страница, ще трябва да откриете сървъра, на който искате да възстановите снапшот или бекъп. Вашите активни сървъри ще имат статус „Активирана“, както и уникален IP адрес, който можете да намерите в секцията „Моите услуги“. Използването на тази налична информация ще ви помогне да се уверите, че избирате коректния сървър. Следващата стъпка се изразява именно в това да кликнете върху желания от вас сървър (както е маркирано в червено на снимката по-горе).

Стъпка 4: Достигане на страницата с услуги


Кликането върху дадена услуга ще ви отведе до нейната страница за управление. Оттук изберете раздела „Снапшоти / Бекъпи“ (маркиран в червено на снимката по-долу).

Стъпка 5: Отворете страницата за бекъпи и снапшоти

Това е мястото, от където можете да управлявате всички ваши снапшоти и бекъпи. От тук може да възстановите, изтриете и изтеглите вече съществуващи такива или да създадете нови.

Възстановяване на снапшот

Възстановяването на снапшот е много лесен процес. Всичко, което трябва да направите, е да изберете снапшота, който искате да възстановите на вашия сървър, и да кликнете върху бутона „Възстановяване“ до него.

  1. Горният бутон ще възстанови предишен снапшот на този сървър.

  2. Чрез бутон в секция “Снапшоти, създадени от други ваши сървъри”, можете да възстановите снапшот от друг сървър (този бутон позволява да клонирате даден сървър).


След като сте избрали снапшот за възстановяване и сте кликнали върху бутона „Възстанови“, ще се появи следното съобщение за потвърждение:

От падащото меню изберете сървъра, на който искате да възстановите снапшота, и кликнете върху бутона „Да“. Това е! След това процесът на възстановяване ще започне и вашият сървър ще бъде заключен, докато той приключи.

Състоянието, в което сървъра е заключен предотвратява всякакви потенциални грешки и проблеми, които биха могли да възникнат, докато възстановяването завърши. Всичко, което трябва да направите сега, е просто да изчакате приключването на процеса.

Възстановяване на бекъп

Процесът за възстановяване на бекъп е също толкова лесен. За да направите това, просто отидете на страницата за автоматични бекъпи. От там ще трябва да изберете бекъпа, който желаете да възстановите, и да кликнете върху бутона „Възстановяване“.

След това ще се появи падащо меню, подобно на това от процеса на възстановяване на снапшот, което ще изглежда така:


Оттук изберете сървъра, на който желаете да възстановите бекъпа. Кликнете върху бутона „Да“ и процесът ще започне. Подобно на възстановяването на снапшот, можете също да изберете да възстановите бекъп от друг сървър, който притежавате, което ви позволява да го клонирате (бъдете внимателни, когато избирате бекъп за възстановяване по такъв начин). Когато възстановяването започне, вашият сървър отново ще бъде заключен, докато процесът приключи. Както при снапшотите, това се случва, за да се предотвратят всякакви потенциални промени, които могат да променят състоянието на вашия сървър, което от своя страна може да наруши процеса.

Ние от VPS.BG сме се погрижили възстановяването на снапшот или бекъп на вашия сървър да бъде лесен, оптимален и удобен процес и се надяваме, че този урок е бил полезен и ви е помогнал да се справите успешно.

Избери услуга и стартирай за минути!

Конфигуриране
Методи на плащане:
Bitcoin
Lightning Network (Bitcoin)
Карта
Банков превод