Съдържание

Абонирай се за нашия имейл бюлетин.
Без спам
100% полезно съдържание
Отписване с 1 клик

Как да инсталирам собствен ISO на KVM сървъра си?

Възможността да инсталирате собствен ISO Ви предоставя други възможности, като например да инсталирате операционна система, която не се предлага официално от нас. Също така поемате контрол върху инсталационния процес на операционната система - можете да криптирате сървъра си и други операции.

 

Първи стъпки

За да можете да инсталирате собствено ISO на KVM базирания си VPS e необходимо да имате достъп до контролния панел - Virtualizor.

Контролният панел можете да намерите тук: https://cp.vps.bg:4083/

Ако не знаете данните за достъп за този контролен панел, то можете да смените паролата си от клиентската ни зона(Услуги -> Детайли -> Нова парола за контролен панел). Новата парола ще получите по имейл.

 

Добавяне на ISO

След като влезете в контролния панел Virtualizor в менюто отляво натиснете върху линкът ISO. Това ще Ви отведе към страницата, където можете да управлявате Вашите ISO файлове.

За да добавите нов ISO файл, натиснете бутона Add ISO.

 

 

Ще бъдете пренасочени към форма за добавяне на ISO файл. В полето ISO URL поставете директен линк към .iso файла. Например, ако желаете да инсталирате CentOS 8, поставете следния линк:

http://mirrors.neterra.net/centos/8.1.1911/isos/x86_64/CentOS-8.1.1911-x86_64-dvd1.iso

Следващото поле ще се попълни автоматично, когато поставите URL-a. Това е име на ISO файла. Името е само вътрешно и се използва за по-лесен ориентир.

Натиснете бутона Add ISO и свалянето ще започне.

 

 

Настройки на сървър и прилагане на ISO файла

След като ISO файла се свали успешно(можете да проверявате неговия статус от страницата за управление на ISO файлове), Вие трябва да го приложите за конкретен VPS. Натиснете върху линка List VPS и върху стрелката в дясно срещу VPS, върху който искате да инсталирате ISO образа.

 

 

В новоотворената страница намерете бутона VPS Configuration и го натиснете. Ще се отвори прозорец с настройки. Конфигурирайте го по начина, показан в картинката по-долу:

 

 

След като получите известие, че конфигурацията е запазена успешно, можете да рестартирате Вашия сървър и да продължите с инсталацията на сървъра си, използвайки VNC.

 

Как да се свържа с моя сървър посредством VNC?

Можете да се свържете със сървъра си посредством VNC от контролния панел Virtualizor. В детайлната страница на сървъра Ви има бутон VNC. Натиснете го и натиснете бутона от новоотворения прозорец, за да стартирате VNC сесия.

 

 

ВАЖНО: След приключване на инсталацията на Вашия сървър, не забравяйте да се върнете във VPS Configuration и да възстановите настройките в първоначалния им вид(Boot order & Select ISO).

Избери услуга и стартирай за минути!

Конфигуриране
Методи на плащане:
Bitcoin
Lightning Network (Bitcoin)
Карта
Банков превод