Съдържание

Абонирай се за нашия имейл бюлетин.
Без спам
100% полезно съдържание
Отписване с 1 клик

Как да управлявате облачен сървър с WireGuard VPN

Използването на VPN е от водещо значение, ако искате да защитите вашите данни. Въпреки че на пазара има много VPN доставчици, никога не можете да сте сигурни дали вашата активност онлайн няма да бъде следена.

Вместо това е по-добре да използвате VPN, разположен на виртуален сървър, за да защитите напълно личната си информация. Ето защо разработихме WireGuard VPN темплейт, който можете да използвате, за да инсталирате VPN протокола на вашия облачен сървър само с няколко клика!

Избрахме да предложим този протокол поради факта, че е напълно безплатен за използване, с изцяло отворен код и изключително бърз. Всъщност WireGuard е най-бързият VPN протокол в момента.

Освен това вие също можете да управлявате своя сървър напълно, което означава, че имате право да добавяте или премахвате потребители, да проверите дали има лог и други.

Какво включва шаблонът на приложението WireGuard?

Когато закупите облачен сървър с WireGuard VPN, вие ще получите напълно готов за употреба продукт. VPN софтуерът вече ще бъде инсталиран на вашия сървър и първият клиент (peer) също ще бъде автоматично конфигуриран, което означава, че можете да се свържете и да започнете да използвате своя VPN веднага.

Ще ви е необходим и клиент, за да започнете да използвате своя VPN. Софтуерът (клиент) е напълно безплатен и може да бъде изтеглен от официалния уебсайт на WireGuard.

Как да се свържете с вашия WireGuard VPN сървър?

От съображение за сигурност, конфигурационният файл не се изпраща по имейл. Той няма и да се показва във вашия клиентски портал на нашия уебсайт. Вместо това ще трябва да се свържете със сървъра си през SSH и ръчно да копирате конфигурационния файл или да сканирате наличния QR код с устройството, към което искате да се свържете, като QR код опцията важи само за мобилни устройства и таблети.

Как да намерите конфигурационния файл?

За да намерите конфигурационния файл, ще трябва да се свържете с вашия сървър чрез SSH и да изпълните следната команда:

cat client.conf

Файлът ще се покаже на вашия екран по този начин:

wireguard config

Ако все още не сте изтеглили и инсталирали безплатния клиент WireGuard, трябва да направите това сега. Уверете, че сте изтеглили инсталатора, който съответства на операционната система на вашето устройство.

След това копирайте и поставете вашия конфигурационен файл в WireGuard клиента. Накрая активирайте връзката и ще се свържете към VPN сървърa.

activate wireguard connection

Ако ще свързвате мобилно устройство или таблет, можете също да сканирате и QR код, вместо ръчно да копирате и поставяте конфигурационния файл. За да направите това, можете да изпълните тази команда на вашия сървър:

cat wireguard_qr.txt

QR кодът ще бъде визуализиран, като можете да го сканирате с помощта на VPN клиента, който вече сте инсталирали на вашето устройство.

connect to wireguard server with qr code

Това автоматично ще приложи настройките, което ви позволява незабавно да започнете да използвате вашия VPN.

Как да добавя повече потребители (акаунти) към моя VPN сървър?

Първо е необходимо да се свържете с вашия сървър през SSH, използвайки следната команда:

/root/wireguard-install.sh

Ще имате избор от няколко опции:

how to manage users for wireguard

За да добавите нов профил, напише ‘1’ и натиснете ‘Enter’. Следва да добавите име и да селектирате DNS сървър за вашия нов профил. Можете да изберете DNS сървър по ваше предпочитание, като нашия съвет е да изберете Quad9 или CloudFlare (1.1.1.1) като DNS резолвър за повишена сигурност.

choosing a dns server

Това е всичко - вашият нов файл ще бъде запазен и QR кодът също ще може да бъде генериран в конзолата.

wireguard config added

За да видите новия профил, въведете следната команда:

cat /root/<new-client-name>.conf

Може да използвате /root/wireguard-install.sh командата и за да премахвате съществуващи профили.

Инсталационен скрипт за WireGuard VPN

От VPS.BG се стремим да предпазим вашата поверителност и искаме вие и вашата лична информация да сте защитени по всяко време. Целим да останем напълно прозрачни, когато става въпрос за всички наши сървърни приложения, както и за нашите инсталационните скриптове, които използваме, за да настроим всяко приложение на вашия облачен сървър.

Поради това, можете да видите целия инсталационен скрипт в нашата VPS.BG GitHub репозитория.

Избери услуга и стартирай за минути!

Конфигуриране
Методи на плащане:
Bitcoin
Lightning Network (Bitcoin)
Карта
Банков превод