Съдържание

Абонирай се за нашия имейл бюлетин.
Без спам
100% полезно съдържание
Отписване с 1 клик

Как да управлявате облачен сървър с WordPress

WordPress е най-популярната система за управление на съдържание в света. Благодарение на интуитивния интерфейс, простотата и изобилието от ресурси по отношение на теми, шаблони и плъгини, не е изненадващо, че потребителската му база непрекъснато се разширява.

Поради това, ние от VPS.BG предлагаме сървъри с WP темплейт, който можете да използвате, за да инсталирате известната система на вашия облачен сървър само с няколко клика!

Как да завършите инсталацията на WordPress

Когато закупите облачен сървър с WordPress темплейт, софтуерът автоматично ще бъде инсталиран на вашия сървър. За да завършите инсталацията, ще Ви бъде необходимо домейн име, което да насочите към IP адреса на сървъра си.

Как да насочите домейн към вашия WordPress сървър

Ако нямате домейн, ще трябва да закупите такъв от регистратор домейн регистратор. В момента това не е възможно от нашия уебсайт, тъй като ние не предлагаме тази услуга, но има много различни регистратори, които можете да използвате онлайн.

За да насочите домейн към вашия WordPress сървър, е необходимо да следвате тези стъпки:

  • Копирайте IP адреса на вашия WordPress сървър. За да направите това, отворете клиентската зона в нашия уебсайт. Отидете на раздела ‘Услуги’ и потърсете IP адреса на вашия сървър.

how to locate your server ip

  • Можете да го намерите и в активационния имейл.
  • Влезте в акаунта си в домейн регистратора, от където сте закупили вашия домейн.
  • Потърсете раздел DNS настройки или меню за управление на DNS.
  • Добавете нов запис „А“ (което означава запис на адрес) или изберете да редактирате вече съществуващ такъв.
  • Въведете IP адреса или домейна на вашия WordPress сървър в полето, което отговаря на стойността на записа.
  • Запазете DNS промените и изчакайте да влязат в сила. Това може да отнеме от 24 до 48 часа, но обикновено прилагането на промените отнема по-малко от час.
  • За да проверите дали всичко е настроено правилно, можете да използвате следния инструменти - DNS Propagation Checker.

how to create a wordpress account

На по-късен етап от инсталацията ще бъде нужно да потвърдите дали желаете да инсталирате SSL сертификат за сайта Ви. Въведете ‘yes’, за да потвърдите. Можете да направите това и на по-късен етап.

Можете да получите достъп до уебсайта си през в браузъра като използвате името на вашия домейн, например http(s)://exampledomain.com.

За достъп до административния панел просто добавете „/wp-admin“ към адреса: http(s)://exampledomain.com/wp-admin. За да се впишете в административния панел е необходимо за използвате името и паролата, които сте въвели при инсталацията на WordPress.

Как да издадете SSL сертификат за вашия домейн

Можете да издадете SSL сертификат за вашия сървър по всяко време като използвате следната команда: /root/enable-ssl.sh

Как да мигрирате вашия WP уебсайт

Мигрирането на WP уебсайт става лесно, тъй като има много различни плъгини, които могат напълно да прехвърлят вашия уебсайт на друг сървър, без да се налага да имате умения да управлявате Linux сървъри.

Добър пример е All-in-one WP migration плъгинът, тъй като той изисква минимални технически познания, което ви позволява да мигрирате уебсайта си само с няколко клика.

Ако срещнете някакви проблеми, докато мигрирате уебсайта си, винаги можете да се свържете с нашия денонощен екип за поддръжка.

Инсталационен скрипт за WordPress

От VPS.BG се стремим да предпазим вашата поверителност и искаме вие и вашата лична информация да сте защитени по всяко време. Целим да останем напълно прозрачни, когато става въпрос за всички наши сървърни приложения, както и за нашите инсталационните скриптове, които използваме, за да настроим всяко приложение на вашия облачен сървър.


Поради това, можете да видите целия инсталационен скрипт в нашата VPS.BG GitHub репозитория, както за Debian, така и за Rhel.

Избери услуга и стартирай за минути!

Конфигуриране
Методи на плащане:
Bitcoin
Lightning Network (Bitcoin)
Карта
Банков превод