Съдържание

Абонирай се за нашия имейл бюлетин.
Без спам
100% полезно съдържание
Отписване с 1 клик

Как да включим PHP логването на грешки и да ги прегледаме?

Сайтът Ви не работи? Грешката, която виждате е Error 500 и не знаете защо? В тази статия ще Ви покажем как да включите записването на грешки в лог и как да ги прегледате. 

 

Как да включим записването на PHP грешки?

Влезте в контролния панел cPanel и навигирайте до страницата Select PHP Version. След това натиснете бутона Switch to PHP Options.

 

 

Потърсете за линия, започваща с error_reporting. Нейната стойност трябва да бъде E_ALL. Промените се записват веднага след като направите корекция. След направата на тази промяна, грешките ще бъдат записвани в лог файл, най-често намиращ се в public_html папката Ви.

ЗАБЕЛЕЖКА: Някои PHP приложения могат да модифицират PHP настройките и да променят тази стойност. Ако Вашата система разполага със собствен лог за грешки, то би следвало да можете да го включвате/изключвате от контролния панел на приложението си.

 

Как да прочетем грешките от лог файла?

Както казахме и по-горе - в най-честия случаи, лог файлът се намира в public_html папката Ви. Файлът съдържа всички PHP грешки. Можете да отворите файловия мениджър на cPanel и да прочетете файла. Ако лог файлът е прекалено голям, избягвайте да го отваряте в браузъра. Можете да го свалите на компютъра си и да го отворите с редактор, позволяващ отварянето на големи лог файлове.

ЗАБЕЛЕЖКА: Някои PHP приложения могат да променят местоположението на лог файла.

 

Как да покажем грешките в браузъра(непрепоръчително)?

Това, което Ви показахме до сега, е как да активираме записването на грешки в лог файлове. Съществува и друг метод, чрез който можете да видите какъв е проблема с Вашия сайт, и той е да покажете грешките в браузъра си. Това можете да постигнете като от PHP опциите включите опцията display_errors.

ЗАБЕЛЕЖКА: Някои PHP приложения могат да презапишат стойността на опцията и грешките да не бъдат видими. Би следвало да можете да контролирате това от контролния панел на Вашето приложение.

ВАЖНО: Силно не препоръчваме да правите това, тъй като някои грешки могат да съдържат чувствителна информация(като например паролата за Вашия MySQL потребител).

Избери услуга и стартирай за минути!

Конфигуриране
Методи на плащане:
Bitcoin
Lightning Network (Bitcoin)
Карта
Банков превод