Съдържание

Абонирай се за нашия имейл бюлетин.
Без спам
100% полезно съдържание
Отписване с 1 клик

Как да възстановим файлове, бази данни и имейли от бекъп?

Всички наши споделен хостинг планове включват безплатен ежедневен бекъп архив. Можете да възстановявате файлове, бази данни, имейли и други от бекъп архиви директно през cPanel. Моля, влезте в cPanel и прегледайте възможностите, които таба Jetbackup ви предоставя.

 

 

Възстановяване на папка/файл

Ако желаете да възстановите цяла папка или определен файл от бекъп архива, то кликнете върху линка File backups. Ще видите таблица с всички налични бекъп архиви. Изберете бекъп архив, за която дата Ви удовлетворява и натиснете File manager.

Ще видите файлов мениджър, съдържащ Вашата главна директория. Можете да изберете папка, можете да кликнете върху папка, за да я отворите. Ако желаете да възстановите файл/папка, то маркирайте отметката и натиснете бутона Restore Selected.

След като натиснете бутона, заявката Ви за възстановяване ще бъде запазена и изпълнена скоро. Времето за възстановяване зависи от това колко е голям файла/папката, която желаете да възстановите. Можете да наблюдавате процеса от линка Queue в таба Jetbackups.

Възстановяване на база данни

Ако желаете да възстановите база данни, намираща се във Вашия хостинг акаунт, то натиснете върху линка Database Backups в таба Jetbackups. Ще видите списък с всички Ваши бази данни и датата, за която има направен бекъп архив. Избирате базата данни и датата, от която желаете да ги възстановите, и натискате бутона Restore.

След натискане на бутона, заявката Ви е записана и ще бъде обработена. Можете да наблюдавате процеса от линка Queue в таба Jetbackups.

Възстановяване на целия хостинг акаунт

Ако желаете да възстановите всичко(файлове, бази данни, имейли, периодични задачи, DNS зони и други) от специфична дата, то можете да го направите през линка Full Account Backups. Натискайки го, ще бъдете препратени към страница със списък с всички налични бекъп архиви. Натиснете бутона Restore, след като сте избрали правилния бекъп архив. Вашата заявка ще бъде добавена в опашката и изпълнена скоро.

ЗАБЕЛЕЖКА: Вашата cPanel парола ще бъде също възстановена от избраната от Вас дата. Възможно е да бъдете изхвърлени от cPanel по време на процеса на възстановяване, тъй като Вашия хостинг акаунт ще бъде изтрит и пресъздаден от бекъп архива, който Вие сте избрали.

Тази операция е възможно да отнеме повече време като времето зависи от големината на хостинг акаунта Ви.

Как да възстановя само конкретен сайт от бекъп?

За да възстановите конкретен сайт от бекъп е нужно първо да разберете къде се намират неговите файлове, които го изграждат и коя база данни използва. След като изчистите този въпрос, то можете да възстановите файлове и базата данни, както Ви показахме по-рано.

Как да сваля бекъп на целия си хостинг акаунт?

Можете да направите това от линкът Full Account Backups, натискайки бутона Generate Download.

Избери услуга и стартирай за минути!

Конфигуриране
Методи на плащане:
Bitcoin
Lightning Network (Bitcoin)
Карта
Банков превод