Съдържание

Абонирай се за нашия имейл бюлетин.
Без спам
100% полезно съдържание
Отписване с 1 клик

Как се прави снапшот на VPS.BG сървър?

Снапшотите са „моментна снимка“, направена на вашия сървър в определен период от време. Те съдържат информация за файловете, приложенията и софтуера, съхранявани на вашия VPS.BG сървър в момента на заснемането, което ви позволява лесно да възстановите вашия сървър до това заснето състояние в случай на нежелани промени, проблеми със злонамерен софтуер или системни неизправности. Като се има предвид, че те са мощен инструмент, който може да ви помогне да възстановите данни на сървъра, е важно да знаете как да ги създавате и управлявате. Ето защо целта на този урок ще бъде да ви научи как да направите снапшот на вашия VPS.BG сървър стъпка по стъпка.

Стъпка 1: Впишете се във вашия VPS.BG акаунт

  1. Въведете вашето потребителско име.

  2. Въведете вашата парола.

  3. Кликнете върху бутона за вписване.

Стъпка 2: Навигирайте до вашите сървъри от контролния ви панел

След като сте влезли успешно в потребителския си профил, ще видите таблото за управление, което трябва да изглежда така:

Оттук кликнете върху бутона „Активни услуги“, който ще ви отведе до страница, съдържаща списък на всички ваши услуги.

Стъпка 3: Открийте сървъра, на който искате да направите снапшот

След като сте стигнали до страницата с вашите услуги, трябва да намерите сървъра, на който искате да направите снапшот. Вашите активни сървъри ще имат статус „Активирана“, както и конкретен IP адрес в секцията „Услуги“, което може да ви помогне да се уверите, че ще изберете правилния сървър. Следващата стъпка е просто да кликнете върху желания сървър (както е маркирано в червено на снимката по-горе).

Стъпка 4: Достигане на страницата на избрания сървър

Когато кликнете върху дадена услуга, ще бъдете отведени до нейната собствена страница. От тук изберете раздела „Снапшоти / Бекъпи“ (маркиран в червено на снимката по-долу).

Стъпка 5: Отваряне на страницата за снапшоти

Сега ще достигнете до страницата за снапшоти, която ще изглежда по този начин:

Това е мястото, от където можете да управлявате всички снапшоти за даден сървър, което включва създаване, възстановяване, изтегляне или изтриване на даден снапшот. Важно е да запомните, че всеки снапшот замества предишния за даден сървър.

  1. Секцията, използвана за създаване на снапшот.

  2. Бутон за възстановяване на снапшот от текущия сървър.

  3. Бутон за възстановяване на снапшот от друг сървър (използва се за клониране).

Стъпка 6: Създаване на снапшот

Процесът на създаване на снапшот сам по себе си е сравнително лесен. Всичко, което трябва да направите, е да въведете наименование на снапшота (отразено с 1 на изображението по-долу) и да кликнете върху бутона „Създай снапшот“ (маркиран с 2 на изображението по-долу). Това е!

След като кликнете върху бутона, ще се появи следното съобщение за потвърждение:

Ако сте сигурни, че искате да направите снапшот (помнете, че той ще презапише предишния), просто изберете бутона „Да, създай снапшот“.

Стъпка 7: Изчакайте процесът да завърши

Докато се създава снапшот, вашият сървър се заключва, за да предотврати всякакви промени, които могат потенциално да нарушат процеса. Снапшотът ще бъде направен, когато индикаторът (ограден в червено на снимката по-горе) бъде запълнен до края. Междувременно бутонът „Създай снапшот“ също ще бъде заключен.

Това е! Надяваме се, че този урок успешно ви e помогнал да научите как да създавате снапшоти на вашия VPS.BG сървър.

Избери услуга и стартирай за минути!

Конфигуриране
Методи на плащане:
Bitcoin
Lightning Network (Bitcoin)
Карта
Банков превод