Съдържание

Абонирай се за нашия имейл бюлетин.
Без спам
100% полезно съдържание
Отписване с 1 клик

Какво е Floating IP и как да го поръчам?

В тази статия ще говорим за това, какво е Floating IP, как това може да бъде полезно за вашия  бизнес, и как да го поръчате през клиентската зона. Да започваме!

 

Какво е Floating IP?

Floating IP е публично достъпен IP адрес, който лесно може да се прехвърля между вашите VPSBG сървъри, само с няколко клика. За сървъри базирани на OpenVZ VPS дори не е необходимо да рестартирате сървъра, за да приложите промените. KVM VPS и наети сървъри изискват рестартиране всеки път след направени промени.

Една от основните ползи на Floating IP е възможността да се сведе до минимум downtime и да се създаде високо достъпна инфраструктура. Това може да се постигне с Floating IP, тъй като IP адреса може да бъде прехвърлен на сървър, който е предвиден за бекъп сценарии, и вашият бизнес отново ще започне да работи. Основното нещо тук е да поддържате вашия втори сървър актуален, напр. конфигурации, файлове, данни и др. Ако имате всичко, от което се нуждаете, на вашия втори сървър, downtime ще бъде само времето, необходимо за прехвърляне на IP адреса, което е близо до минута.

 

Как да поръчам Floating IP?

Лесно можете да поръчате Floating IP през клиентската зона. Навигирайте до Услуги и кликнете бутона Поръчай Floating IP адреси. Ще се отвори нова страница, където ще трябва да изберете няколко неща.

 

how to order a floating ip

 

Трябва да изберете колко Floating IP и DDoS защитени Floating IP адреси искате да поръчате. Ограничението за акаунт по подразбиране е общо 32 Floating IP адреса. Това ограничение може да бъде премахнато, просто се свържете с нас. След това изберете период на плащане, начин на плащане и натиснете Продължи.

След успешно плащане на поръчката, новите ви IP адреси ще бъдат автоматично добавени към вашия акаунт. Можете да ги управлявате от раздела Услуги > Floating IP. Страницата изглежда така:

 

floating ip will be assigned to your account

 

Ако имате някакви въпроси относно Floating IP, не се колебайте да се свържете с нас.

Избери услуга и стартирай за минути!

Конфигуриране
Методи на плащане:
Bitcoin
Lightning Network (Bitcoin)
Карта
Банков превод