Съдържание

Абонирай се за нашия имейл бюлетин.
Без спам
100% полезно съдържание
Отписване с 1 клик

Как да сваля пълен архив (backup) на сайта си?

Всички наши споделен хостинг планове включват безплатен ежедневен бекъп до 14 дни назад. Въпреки това е желателно периодично да сваляте пълен архив на Вашия хостинг акаунт при вас. В този материал ще ви покажем как най-лесно можете да направите това.

Сваляне на пълен архив (backup)

Първата стъпка е да се логнете в cPanel контролния панел на вашата хостинг услуга. За целта посетете mydomain.com/cpanel и въведете вашите логин данни. Друг метод за вход в cPanel е през клиентската зона. Можете да се логнете в нея от тук, след което навигирайте до Услуги, изберете услугата, която желаете да достъпите и натиснете Детайли. В новоотворената страница натиснете бутона Контролен панел

След успешен вход в cPanel, навигирайте до таба Jetbackups и натиснете върху Full Account Backups.

Ще се отвори страница със списък на всички налични бекъп архиви. Изберете архива от датата, който желаете да свалите и натиснете бутона Generate Download.

С натискането на този бутон, ще се появи прозорец, изискващ вашето потвърждение. Натиснете бутона Add to Download Queue. С това действие, вие ще стартирате процес по извличане на бекъпа от нашите бекъп сървъри.

Самата операция ще отнеме време, зависещо от големината на архива.

Можете да наблюдавате процеса, като навигирате отново до cPanel начална страница, таба Jetbackups и натиснете върху Queue.

Когато процесът завърши, ще можете да свалите архива от същата страница, просто натиснете бутона Download и свалянето ще започне.

Генериране на моментен цялостен архив (backup)

Логнете се в контролния панел cPanel, навигирайте до таба Files и натиснете Backup.

В новоотворената страница, натиснете върху бутона Download a Full Account Backup и ще се отвори форма, наподобяваща тази:

От първото падащо меню можете да изберете къде да бъде качен бекъп архива.

Възможните опции са:

  • Локално, в /homе директорията;
  • Външен сървър, чрез FTP;
  • SCP.

Респективно, при избора на отдалечен бекъп архив, ще се появят полета, в който да въведете данни за отдалечената връзка. 

ВАЖНО: Имате предвид, че за направата на бекъп архив ще е необходимо приблизително дисково пространство, колкото използвате в момента. Точният размер не може да бъде определен, поради различния коефициент на компресия.

Има опция да бъдете уведомени, когато архивът е готов. Ние Ви препоръчваме да използвате тази функция, в случай, че в зависимост от големината на архива, процесът може да отнеме повече време.

Ако имате някакви въпроси, свързани с бекъп инструментите, моля, не се колебайте да се свържете с нас!

Избери услуга и стартирай за минути!

Конфигуриране
Методи на плащане:
Bitcoin
Lightning Network (Bitcoin)
Карта
Банков превод