vps.bg избра nvme пред sata ssd

Защо избрахме да използваме NVMe, а не SATA SSD?

4 минути четене

Записването и четенето на информация е жизненоважно за всяко приложение. Колкото по-бързи са тези процеси, толкова по-бързо могат да бъдат изпълнени всички зададени задачи. Виждайки как скоростта на обмен на информация е в основата на всичко от компютри и смартфони до сървъри, е важно да се акцентира върху ефекта, който различните носители за съхранение на информация могат да окажат върху този процес. Затова в тази статия ще се съсредоточим върху това защо ние от VPS.BG предпочитаме да използваме NVMe дискове, не обикновени SATA SSD-та.

NVMe - кралят на бързия обмен на информация

Какво е NVMe? NVMe, съкратено от „Non-Volatile Memory Express“, е протокол, който позволява светкавичен и мигновен обмен на данни между хоста и системата с памет. Поради това, носителите, които използват този протокол, са в състояние да постигнат невероятно бърз обмен на информация. Но кога е уместно да се излозват NVMe носители? В сферата на хостинга, NVMe технологията е много важна, тъй като сървърът трябва да обработва информация изключително бързо, независимо дали е необходимо тя да се чете или записва. Например NVMe намалява времето за реакция при работа с бази данни, което позволява увеличение на скоростта. Това, от своя страна, прави свързания с базата уебсайт много по-бърз и намалява времето за зареждане на страници. Също така е важно да се спомене, че всички други действия, които включват четене или записване на информация на самия диск, ще се извършват много по-бързо и ефикасно на сървър, който използва NVMe диск.

NVMe срещу SATA SSD-та

Повечето хостинг компании все още използват по-стари SSD дискове със SATA, съкратено от „Serial AT Attachment“, което е едновременно съединител и интерфейс на шина, което води до много по-бавна скорост на обмена на данни. Например, забавянето (latency) на NVMe е само няколко микросекунди в сравнение със SATA SSD дисковете, които могат да изостават 10 пъти повече. Освен това скоростта на четене и запис на NVMe потенциално може да достигне до 3 000 MB/s в сравнение с тази от 600 MB/s на SATA.

NVMe съхранение и нашите услуги

Като се има предвид, че ние от VPS.BG се стремим да предоставим на нашите клиенти възможно най-качествената услуга, решихме да използваме NVMe носители за съхранение, тъй като времето за четене и записване на данни е изключително кратко. Ние използваме мощни и първокласни NVMe дискове за съхранение на Samsung, които са в състояние да осигурят на вашия сървър невероятно бърз процес на обмен на данни. Допълнително имате възможността да разгледате резултатите от проведените от нас бенчмаркове и други технически тестове - тук.

Помнете, че скоростта на обмен на информацията е важна

Очевидно е, че NVMe носителите са бъдещето, заради своите характеристики. Именно поради това, в комбинация със стремежа ни да предоставим възможно най-добрата услуга на нашите клиенти, ние от VPS.BG решихме да имплементираме тази технология. Също така, ако искате да използвате нашите иновативни сървъри, не се колебайте да се свържете с нас - не забравяйте, че скоростта е от съществено значение, когато става въпрос за процеса на обмен на данни.

Абонирай се за нашия имейл бюлетин.

Присъединете се към 5000+ абоната и започнете да получавате полезно съдържание, съвети и отстъпки!

Избери услуга и стартирай за минути!

Конфигуриране
Методи на плащане:
Bitcoin
Lightning Network (Bitcoin)
Litecoin
Карта
Банков превод