Съдържание

Абонирай се за нашия имейл бюлетин.
Без спам
100% полезно съдържание
Отписване с 1 клик

Как да добавим допълнителен (addon) домейн в споделен хостинг акаунт?

Какво е addon домейн?

В споделения хостинг допълнителен, още наричан addon(аддон/Add-on) домейн, е напълно функционален и регистриран домейн, който може да бъде хостван от същия потребителски профил като на основния домейн. В addon домейн:

 • файловете споделят същия контролен панел

 • се поддържат всички функции на главния домейн

 

Как да създадем addon домейн?

Процесът по регистриране на нов допълнителен домейн е доста лесен. Всичко, което е необходимо да направите, е да следвате тези няколко стъпки:

Стъпка 1: Впишете се във вашия cPanel акаунт

 

 

 1. Въведете вашето потребителско име.

 2. Въведете вашата парола.

 3. Кликнете върху бутона за вписване.

 

АЛТЕРНАТИВНО: Можете да се логнете в cPanel директно от вашата клиентска зона. Навигирайте до Услуги, изберете услугата, в която искате да добавите домейна, и натиснете Контролен панел.

 

Стъпка 2: Потърсете секцията със заглавие "Domains" в cPanel

 

 

 1. Навигирайте до секция "Domains".

 2. Изберете "Addon Domains.

 

Стъпка 3: Създаване на addon домейн

 

 

 1. Изберете и въведете име за вашия нов addon домейн последвано от разширението на домейна, който желаете да използвате (.com/.net/.io или някой друг валиден такъв). Например: vps.bg

 2. Полето "subdomain" ще бъде попълнено автоматично спрямо името, което сте избрали в предходната точка. Ако е необходимо, информацията в това поле е възможно да бъде ръчно променена от вас.

 3. "Document Root" е мястото, където новият addon домейн ще бъде създаден (това поле също ще бъде попълнено автоматично според името на домейна, което сте избрали и въвели в 1). В тази папка ще се намират файловете, които ще се зареждат за този домейн.

 4. Ако тук поставите отметка, ще бъде създаден FTP акаунт, чрез който собственикът и/или хората, които отговарят за поддръжката на сайта, са способни да се свържат използвайки FTP клиент, за да правят промени по самия сайт.

 5. Кликнете върху бутона "Add Domain", за да финализирате процеса.

 

Ето и пример за това как би изглеждало създаването на addon домейн с наименование "myaddondomain.com":

 

 

След като домейнът бъде регистриран успешно, ще получите следното съобщение:

 

 

Кога е добра идея да използвам addon домейни?

Въпреки че е необходимо допълнителни действие, addon домейните са много добър начин за управление на няколко домейна през един и същ потребителски профил. Също така addon домейните са не само по-изгоден начин за хостването на нов домейн, защото няма да се налага да плащате за отделен хостинг план, а и ви позволяват и да обменяте и споделяте ресурси между различните ваши домейни. На нашата споделен хостинг платформа няма ограничение на допълнителни домейни. Можете да хоствате колкото пожелаете допълнителни домейна, стига ресурсите на акаунта да са достатъчни.

Избери услуга и стартирай за минути!

Конфигуриране
Методи на плащане:
Bitcoin
Lightning Network (Bitcoin)
Карта
Банков превод