Съдържание

Абонирай се за нашия имейл бюлетин.
Без спам
100% полезно съдържание
Отписване с 1 клик

Как да приложа/премахна Floating IP от сървъра?

В един от нашите уроци ви разказахме за това какво представлява Floating IP и как можете да го поръчате. Днес ще ви покажем как да управлявате вашия Floating IP адрес(и) и как да приложите или премахнете IP адрес от сървър. Да започваме.

Как да приложа Floating IP към сървъра?

Нека предположим, че вече сте закупили Floating IP адрес, и той е активен. Навигирайте до Услуги и щракнете върху раздела Floating IPs. Ще видите всичките си IP адреси в списъка.

how to attach a floating ip

Щракнете върху бутона Приложи. Ще се покаже изскачащ прозорец. В този прозорец трябва да изберете към кой активен сървър искате да приложите този IP адрес.

how to attach a floating ip

ЗАБЕЛЕЖКА: За сървъри базирани на OpenVZ VPS дори не е необходимо да рестартирате сървъра, за да приложите промените. KVM VPS и наети сървъри изискват рестартиране всеки път след направени промени.

Натиснете бутона Приложи и сте готови. IP скоро ще бъде прикачен (в рамките на 1 минута) и сървърът ще бъде рестартиран (ако е необходимо).

Как да премахнете Floating IP от сървър?

Нека предположим, че имате активен IP адрес, който е приложен към сървър. Отворете вашите IP адреси (раздел Услуги > Floating IPs). Намерете IP адреса, който искате да премахнете, и натиснете Разкачи.

how to detach a floating ip

Ще се покаже изскачащ прозорец за потвърждение, потвърдете го и това е всичко. Вашият IP адрес ще бъде премахнат от сървъра в рамките на 1 минута. Сървърът може да бъде рестартиран, ако е базиран на KVM.

ЗАБЕЛЕЖКА: Операциите за прилагане или премахване могат да се извършват и чрез страницата за управление на сървъра. Отворете тази страница, натиснете раздела Настройки и ще видите списък с IP адресите на сървъра и опцията за добавяне/премахване.

Как да изтриете Floating IP? 

Ако вече не се нуждаете от Floating IP, можете да го изтриете. Анулирането на IP адрес означава, че вече няма да можете да го използвате. Отново отворете списъка си с IP адреси и кликнете върху иконата X. Потвърдете анулирането от изскачащия прозорец. Това е!

Ако срещнете някакви проблеми, свързани с Floating IP услуга, не се колебайте да се свържете с нас.

Избери услуга и стартирай за минути!

Конфигуриране
Методи на плащане:
Bitcoin
Lightning Network (Bitcoin)
Litecoin
Карта
Банков превод