Съдържание

Абонирай се за нашия имейл бюлетин.
Без спам
100% полезно съдържание
Отписване с 1 клик

Как да създадете потребители за OpenVPN сървър

Считано е за добра практика всяко свързано от вас устройство към OpenVPN сървъра ви да бъде на отделен потребителски профил, тъй като наличието на твърде много устройства, работещи на един и същ адрес, може да доведе до забавяне на скоростта.

 

Самият процес е изключително лесен, така че не се притеснявайте, ако нямате предишен технически опит. Нека започваме!

 

Стъпка 1: Отворете вашия първоначален имейл

Когато закупите VPN сървър, вие автоматично ще получите приветствен имейл от нас, съдържащ първия ви потребителски профил под формата на „.ovpn“ файл, както и допълнителна информация относно вашия сървър. Важно е да запазите този имейл, тъй като ще ви е необходим, за да получите достъп до контролния панел на вашия OpenVPN сървър, което е мястото, от където можете да добавяте нови потребителски профили.

 

Стъпка 2: Отворете контролния панел на сървъра

За да стигнете до контролния панел на вашия сървър, има няколко лесни стъпки, които трябва да следвате. Първо отворете имейла си и намерете IP адреса на вашия сървър - това е поредица от числа, разделени с точки.

 

След като го намерите, копирайте го и го поставете във вашия уеб браузър. След това поставете „:7654“ след него (това е портът на VPN сървъра). Цялата последователност трябва да изглежда така:

 

отидете до контролния панел на вашия OpenVPN сървър

 

Натиснете бутона „Enter“ от вашата клавиатура. Ако се появи прозорец, който ще изисква вашите данни за вход, можете да пропуснете следващите няколко параграфа и да преминете директно към стъпка 3.

 

Повечето браузъри обаче ще ви пренасочат към страница с грешка. Това се случва, защото вашата операционна система не разпознава VPN сървъра като надеждна връзка, тъй като се опитвате да получите достъп до него от браузъра. В този случай обаче не е нужно да се притеснявате. За да продължите към вашия сървър, щракнете върху бутона „Разширени“/”Advanced”, както е показано по-долу:

 

натиснете разширени

 

Това ще отвори допълнително съобщение. Кликнете върху бутона „Напред към...“/”Proceed to…” в долната част на страницата:

 

цъкнете върху продължи

 

След това ще се появи и прозорецът, който ще поиска вашите данни за вход. В приветстващия имейл ще намерите както вашето потребителско име, така и паролата ви. Просто ги копирайте, поставете ги в съответните полета и щракнете върху „Вход“/”Login”.

 

Сега ще пристигнете в контролния панел на вашия сървър, който ще изглежда така:

 

контролният панел на OpenVPN сървъра

 

Стъпка 3: Създаване на нов потребител

Това е мястото, от където можете да управлявате своите потребители, включително да добавяте нови, да премахвате стари, както и да редактирате вече съществуващи профили. За да създадете нов потребителски профил, просто кликнете върху зеления бутон „Добавяне на потребител“/”Add user”:

 

добавяне на нов потребителски профил

 

Ще се отвори нов прозорец, който ще ви подкани да дадете име на новия потребител. Въведете наименование и кликнете върху „Създаване“/”Create”.

 

създаване на профила

 

Вашият нов профил ще се появи в долната част на таблицата с потребители във контролния панел:

 

успешно създаден потребител

 

За да изтеглите новосъздадения си потребителски профил, всичко, което трябва да направите, е просто да кликнете върху бутона „Изтегляне на конфиг файл“/”Download config”, както се вижда на следното изображение:

 

сваляне на новия потребителски профил

 

Вашият нов потребителски профил ще бъде свален като „.ovpn“ файл, който след това можете да импортирате в OpenVPN клиента на вашето устройство. Това е! Вече можете успешно да създавате нови потребителски профили за вашия VPN сървър. Ако желаете да научите как да свържете устройство кам вашия OpenVPN сървър, можете да разгледате нашия урок на тази тема.

Избери услуга и стартирай за минути!

Конфигуриране
Методи на плащане:
Bitcoin
Lightning Network (Bitcoin)
Карта
Банков превод