Съдържание

Абонирай се за нашия имейл бюлетин.
Без спам
100% полезно съдържание
Отписване с 1 клик

Как да създадете потребители за WireGuard VPN сървър

Създаването на нови потребителски профили е доста лесен процес, когато става въпрос за вашия WireGuard VPN сървър, тъй като всичко се случва само с няколко клика в контролния панел на сървъра. В този урок ще ви запознаем с процеса, като го покажем и опишем стъпка по стъпка.

 

Стъпка 1: Влезте във вашия сървър

След като вашият сървър бъде активиран, ще получите приветствен имейл, съдържащ важна информация за самия сървър, както и първия ви потребителски профил.

 

Имейлът ще съдържа и IP адреса на сървъра, както и вашето потребителско име и парола, които ще са ви необходими, за да достигнете до контролния панел.

 

Копирайте IP адреса на сървъра заедно с порта, който ще бъде „:7654“ и го поставете в лентата за търсене на вашия уеб браузър, след което натиснете бутона “Enter” от клавиатурата:

 

отворете контролния панел на вашия сървър

 

Ако бъде заредена страница с предупреждение, не е нужно да се притеснявате - това е напълно нормално, тъй като вашата операционна система не разпознава сървъра, до който се опитвате да достигнете чрез браузъра си, като сигурна връзка. Кликнете върху „Разширени“/”Advanced”:

 

кликнете върху разширени

 

И след това - „Напред към...“/”Proceed to…”:

 

цъкнете върху продължи

 

Това ще ви пренасочи към страницата за вход към вашия сървър. Отворете имейла си, копирайте и поставете вашите потребителско име и парола в съответните полета. След това кликнете върху „Вход“/”Login”.

 

впишете се в контролния панел на вашия WireGuard VPN сървър

 

След успешно вписване в контролния панел на вашия сървър, той ще изглежда така:

 

контролния панел на WireGuard VPN сървър

 

Това е мястото, от където можете да управлявате сървъра си, както и вашите потребителски профили - да добавяте нови, да премахвате стари или да редактирате вече съществуващите.

 

Стъпка 2: Създаване на нов потребител

За да създадете нов потребителски профил, кликнете бутона „Нов клиент“/”New client” в горния десен ъгъл на страницата, както е показано на следното изображение:

 

кликнете върху бутона за създаване на нов потребител

 

Това ще зареди следния прозорец:

 

попълнете полетата

 

Попълнете полетата „Име“/”Name” и „Имейл“/”Email”, като въведете информацията, която искате новият потребителски профил да има. Важно е да се отбележи, че трябва да не попълвате полето „Разпределение на IP“/”IP Allocation”, защото WireGuard автоматично ще генерира IP на новия профил, тъй като VPN-ът работи със специален, предварително дефиниран диапазон от IP адреси, което означава, че ако ръчно промените диапазона, вашата връзка може да не проработи.

 

След като попълните първите две полета, просто кликнете върху „Изпращане“/”Submit”. Ще бъдете пренасочени обратно към главното меню на вашия WireGuard VPN сървър. В горния десен ъгъл на екрана ще се появи съобщение  „Успешно създаден потребител“/”Created user successfully” и новият ви потребителски профил ще бъде генериран до останалите, както може да се види тук:

 

успешно създаден профил

 

Натиснете бутона “Приложи настройките”/„Apply Config“. Това е всичко! Успешно създадохте нов потребител за вашия VPN сървър. Ако желаете да използвате новосъздадения профил, използвайте бутоните „Изтегляне“/”Download” или „Сканиране“/”Scan”:

 

сканирайте или свалите новия потребителски профил

 

Ако искате да прочетете нашия урок за това, как да свържете устройство към вашия WireGuard VPN сървър, тогава можете да разгледате нашата документация!

Избери услуга и стартирай за минути!

Конфигуриране
Методи на плащане:
Bitcoin
Lightning Network (Bitcoin)
Карта
Банков превод