Споделен Уебхостинг

7 фактора при избора на вашия нов уеб хостинг доставчик

4 минути четене

Всички харесват изгодни оферти, но струва ли си за няколко секунди прилив на допамин, да купите недостатъчно добър хостинг за вашия бизнес?

Много често при избора на продукти, които на пръв поглед изглеждат сходни, цената е водеща при вземане на решение за покупка. При избора на хостинг план обаче нещата стоят по различен начин и е добре първо да разгледате подробно включените в плана компоненти, за да направите наистина добър избор.

 

1. Трафик и дисково пространство

Казано по прост начин, трафикът представлява лимитът информация, която може да бъде обменена между вашите посетители и сървъра. Тази информация включва обмяна на изображения, видео, документи, текстови файлове и други. Дисковото пространство се отнася за това колко общо дисково пространство може да съхранявате на сървъра.

Имайки това предвид, е по-добре да проверите, не цената на плана за уеб хостинг, а ресурсите, които получавате за тази цена, тъй като скоростта на уебсайта ви и капацитетът на това колко информация можете да съхранявате всъщност са значителни.

 

2. Неограничени уеб хостинг планове, възможно ли е това?

Има ли всъщност такова нещо като неограничен уеб хостинг? И как е възможно план, който струва по-малко от един сандвич, да бъде неограничен?

Всъщност терминът се отнася до планове, при които вашият хост няма да следи използваните от вас ресурси или да ги ограничава изкуствено. В действителност ще бъдете лимитирани от вашия хардуер и информацията, която той може да обработи.

Тук ще ви посъветваме да се интересувате от хардуера, който поддържа плана за уеб хостинг, а не само от цената му. Също, за да може един доставчик на такъв тип хостинг да продава такъв тип услуга, то той трябва да продаде повече от колкото хардуерът позволява.

 

3. Бекъпи

Данните на вашия сайт могат лесно да бъдат загубени поради грешки на сървъра или инциденти, възникнали по време на работа по текущата версия на уебсайта. Това е напълно предотвратимо! Единственото нещо, което трябва да направите, е да изберете уеб хостинг компания, която редовно да архивира данните от сървърите си, така дори да загубите данните си, те да могат да възстановят всичко.

Разбира се, ние като експерти винаги съветваме клиентите ни да имат допълнително резервно копие при тях самите, в случай че нещо се случи с бекъп системите на хостинг доставчика.

 

4. Сигурност

Без значение от размера на вашия уебсайт, винаги трябва да мислите за неговата сигурност. В днешно време SSL сертификатите се считат за задължителни. Те помагат за това интернет да бъде по-сигурно пространство, Google ги харесва и хората са по-склонни да се доверят на сайт, който има сертификат за сигурност. За щастие има безплатен SSL, който можете да активирате. Нарича се Let’s Encrypt, научете повече за предимствата от използването му в нашата статия:

„Защо Let’s Encrypt e значима услуга и се използва все повече“

 

5. Гъвкавост на плановете

Когато стартирате своя бизнес, гъвкавостта на плановете може да не ви се струва от голямо значение, но когато той започне да се развива ще имате нужда от повече ресурси и да преминете към по-висок план, съобразен с нуждите на вашия сайт. Проверете дали ще можете лесно да скалирате (променяте хостинг плана си) преди да изберете вашия нов хостинг доставчик.

 

6. Репутация

Имайки предвид, че ще поверите целия си онлайн бизнес и информацията за него на избраната от вас хостинг компания, е важно да проверите репутацията й, за да можете да бъдете сигурни, че всичко ще бъде наред.

Проверете какво споделят хората за уеб хостинг компанията, която сте избрали в различните платформи за мнения, форуми и блогове.

 

7. Uptime

Uptime на сървъра е друг аспект, който трябва да имате предвид, когато проучвате възможните планове за споделен хостинг. Терминът се използва за определяне на времето, през което сървърът работи и е наличен онлайн, което е релевантно с времето, в което уебсайтът ви е онлайн и функционира. Повечето компании твърдят, че имат uptime 99%, но тази цифра може да бъде подвеждаща.

Нашият съвет е да търсите поне 99,5% ъптайм или повече, защото тези на пръв поглед нищожни 0.5% процента могат да се окажат от значение в рамките на една година.

Например:

  • 99,5% uptime = 0,5% downtime = 7,2 минути / ден или 0,84 часа / седмица или 3,6 часа / месец или 1,83 дни / година downtime

  • 99,9% uptime = 0,1% downtime = 1,44 минути / ден или 0,17 часа / седмица или 0,72 часа / месец или 8,8 часа / година downtime

 

Какво предлага VPS.BG?

Във VPS.BG ние предлагаме гъвкави планове за споделен хостинг, съобразени с вашите нужди. Ние силно вярваме в правото на всеки човек на анонимност и лично пространство, така че не споделяме никаква информация с трети страни, има стриктна политика за бисквитки и можете да закупите уеб хостинг с Биткойн за максимална поверителност.

 

Ето някои от основните характеристики на предлаганите от нас планове за споделен уеб хостинг:

  • cPanel контролен панел

  • DDoS protection (1.8Tbps+)

  • Dedicated IP address

  • 24/7 technical support

  • Imunify360 защита за вашия сайт

  • 14 дни бекъп, с лесно възстановяване

  • Безплатна миграция на сайтове

  • Неограничени домейни, имейли и трафик

  • PHP (4.4 - 8), NodeJS, Python

  • 99.99% гарантирана наличност на услугата


Заключение

Когато купувате своя хостинг план, изборът на добър и надежден доставчик на уеб хостинг трябва да бъде вашият основен приоритет, а не да поръчате възможно най-евтината услуга, тъй като често тя излиза по-скъпа впоследствие.

Обмислете решението си въз основа на вашите нужди. Преценете кой план ще отговаря най-добре на ресурсите, които вашия бизнес изисква, намерете добър уеб хост, на когото имате доверие, и започнете да изграждате онлайн присъствието си. 

Абонирай се за нашия имейл бюлетин.

Присъединете се към 5000+ абоната и започнете да получавате полезно съдържание, съвети и отстъпки!

Избери услуга и стартирай за минути!

Конфигуриране
Методи на плащане:
Bitcoin
Lightning Network (Bitcoin)
Litecoin
Карта
Банков превод