Нов модел по-мощни KVM сървъри

3 минути четене

Винаги се стараем да надминем нуждите на своите клиенти и за нас предоставянето на сървъри с топ производителност винаги е било част от приоритетите ни. От самото начало използваме последни модели мощни Intel базирани процесори за своите сървъри. Ние постоянно проучваме и тестваме ново поколение CPU, така че да правим мъдър избор базиран на цена/мощност и нашите услуги да са максимално ефективни - от една страна бързи и от друга страна на добра цена.

За всички наши KVM VPS сървъри взехме решение да използваме AMD EPYC процесори (вторo поколение “Rome” и в последствие трето “Milan”). 

Защо избрахме AMD EPYC CPU

След обявяването на уязвимости като “Meltdown" и "Spectre” през последните две години, нашият екип работи усилено в посока проектиране и изпълнение на най-доброто решение, предоставящо сигурност и по-голяма защита срещу избягване на такива събития в бъдеще. Ние постоянно следим за проблеми в сигурността и веднага прилагаме ъпдейти, когато те са налични. Въпреки това, въпросните ъпдейти, по-конкретно за Meltdown и Spectre, намалиха производителността на процесорите. И така решихме да ги заменим с AMD EPYC CPU базирани сървъри, които са с най-висока сигурност и в същото време топ мощност и бързина. Използваме ги за всички нови сървъри, считано от ноември 2019 година, а сървърите активирани преди това ще бъдат поетапно мигрирани в бъдеще към новите процесори. 

Да, дълги години Intel бе пазарния лидер в производството на процесори, но през последните години стана ясно, че AMD все повече доминира със своите нови чипове, които са доста по-бързи. От AMD наистина са вдигнали летвата.

Да поговорим за сигурност и поверителност

Ние от VPS.BG считаме, че поверителността на данните и сигурността им е един от най-важните аспекти, върху които е необходимо да се фокусираме. Затова използването на хардуер с висока сигурност е от задължителен характер. AMD предоставят това, чрез имплементирани иновативни технологии - използването на отделен защитен чип, който се използва за съхранение на ключовете, използвани за криптиране на RAM паметта на виртуалните машини. Това подсигурява защита, в случаи на уязвимост и пробив в нода (хост машината) - виртуалните сървъри са защитени от декриптиране по време на работа, както и от дъмп на ключовете от RAM паметта.

Поръчайте своя виртуален сървър с AMD EPYC и супер бързина, опитайте сега с нулев риск за първите 30 дни.

Абонирай се за нашия имейл бюлетин.

Присъединете се към 5000+ абоната и започнете да получавате полезно съдържание, съвети и отстъпки!

Избери услуга и стартирай за минути!

Конфигуриране
Методи на плащане:
Bitcoin
Lightning Network (Bitcoin)
Карта
Банков превод