нашата нова услуга собствени vpn сървъри

Представяме ви нашата нова услуга - собствени VPN сървъри

12 минути четене

Виждайки, че проблемите, свързани с онлайн поверителността и сигурността, стават все по-често срещани с всяка изминала година, ние от VPSBG с гордост представяме нашата най-нова услуга - собствени VPN сървъри. Основното ни намерение за тази нова услуга е да предпазим вас - потребителя, като ви предоставим с напълно анонимно онлайн присъствие, защитавайки вашите лични данни и поверителност.

Но какво прави нашата VPN услуга по-добри от тези на традиционните доставчици? Какво повече могат да предложат нашите сървъри по отношение на функционалност и качество? Защо е необходимо да помислите за използването на собствен VPN сървър?

Това са само няколко от въпросите, които постоянно ни бяха задавани през различните етапи от развитието на услугата и нямаме търпение да споделим нашите отговори! Така че нека започваме!

Какво е собствен VPN сървър?

Всеки VPN сървър е инсталиран на отделен VPS сървър. Те са проектирани и разработени, за да защитават поверителността ви по всяко време, като същевременно ви позволяват да ги управлявате, както сметнете за добре. Това е причината, поради която ги наричаме „собствени“. Нашите VPN сървъри работят по подобен начин на всички вече съществуващи - вземат вашия онлайн трафик и го криптират през специален тунел, за да защитят вашата поверителност и самоличност от хакери, подслушватели и дори вашия доставчик на интернет услуги. Също така, подобно на останалите VPN доставчици, с нашите VPN сървъри вие получавате възможност за достъп до георафски-ограничено съдържание. Това допълнително ви позволява и да заобиколите всички цензурни ограничения, наложени от управата на съответната страна, за да можете да изразите мнението си онлайн (най-често социалните мрежи) и да изтегляте файлове или информация, които по принцип да не е възможно от сегашното ви местоположение.

Това, което прави нашите VPN сървъри уникални, е, че те се стремят да бъдат значително по-защите, напълно прозрачни и изцяло ориентирани към запазване на вашата поверителност, като същевременно ви предоставят пълен контрол върху тяхното управление.

Как може VPN сървър да бъде частен?

нека използваме пример от реалния живот, за да илюстрираме какво имаме предвид като казваме „собствен“ VPN сървър. Представете си, че отивате на почивка на един специален остров в Тихия океан, където плажовете, водата и кухнята са изключителни и не можете да ги намерите никъде другаде. Резервирате билетите си, качвате се на самолета и успешно пристигате на вашата дестинацията. Ще ви трябва и място за престой, докато сте там. Имате късмет, тъй като най-добрият хотел на острова има фантастична стая, в която можете да отседнете, докато сте на почивка. Въпреки това, има и редица други семейства на почивка, което означава, че нивата на шум са постоянно високи и вашето лично пространство е уязвимо поради големия брой посетители. Не би ли било чудесно да разполагате с цялата сграда само за себе си, без да се притеснявате, че някой друг потенциално може да развали вашата почивка?

Нека сега да хвърлим малко техническа светлина върху този пример от реалния живот, преди да започнете да мечтаете! Островът, който искате да посетите за вашата почивка, и неговите кристално чисти води, феноменална храна и пясъчни плажове се отнасят за страната или съдържанието, до което искате да получите достъп. Хотелът, в който сте отседнали, по е самият VPN сървър, а процесът на качване на самолета, за да пристигнете на острова, илюстрира установяването на успешна връзка с VPN сървъра. Но как могат други хора да пречат на вашето преживяване и на вашата VPN връзка?

собствени vpn сървъри аналогия с остров

Традиционните VPN  доставчици притежават сървъри по целия свят и потребителите могат лесно да променят сървъра, към който са свързани, за броени секунди. Доста често повечето потребители споделят един и същ IP адрес, когато се свързват с някой от тези сървъри. Макар че това, от една страна, запазва тяхната анонимност, като ги прави практически непроследими поради факта, че много потребители използват еднакъв адрес, това означава, че ако IP адресът бъде докладван или установен за извършване на неподходящо и обидно поведение или незаконно действия, достъпът на всички потребители ще бъде ограничен и в някои случаи адресът може дори да бъде забранен за постоянно. Не е нормално да понасяте последствията от действията на други потребители, особено ако вие не сте направили нищо лошо, а просто използвате VPN услугата например, за да получите достъп до сериали или телевизия.

С нашите VPN сървъри, вие получавате личен, статичен IP адрес, който ще бъде единствено ваш, което означава, че няма да трябва да понасяте ефекта, който може да бъде генериран, в резултат на действията на други потребители и тяхната онлайн дейност. Това е функция, която повечето VPN услуги включват като добавена екстра, за която се изисква да платите допълнително, ако решите, че искате да се възползвате от нея. Ние от VPSBG вярваме, че тази опция трябва да бъде лесно достъпна. Поради това ние ще ви предоставим със собствен IP адрес още при конфигуриране на вашия сървър.

Предимствата на нашите VPN сървъри в сравнение с услугите на традиционните доставчици

Закупуване на на собствен VPN сървър има много предимства. Следват някои от най-полезните функции и качества на нашите сървъри.

В сравнение с някои други доставчици, ние ви предлагаме възможността да свържете толкова устройства към вашия VPN сървър, колкото искате, тъй като нашите планове се определят от вашия цялостно усвоен месечен трафик, а не от броя на свързаните устройства.

Получавате пълен контрол над целия VPN сървър, за да можете да променяте настройките му и да го управлявате, както сметнете за добре. Това ви позволява да следите собствения си трафик, както и вашата активност (ако желаете), защитавайки вашите данни и поверителност.

Нашият отдаден екип прекара много часове в тестване и проверяване на системата, за да гарантира, че конфигурирането, настройването и инсталирането на VPN сървъра ще са възможно най-лесни, което ви позволява да активирате и стартирате услугата си само с няколко клика за броени минути.

Важно е да се отбележи, че първият ви потребителски профил винаги ще се генерира автоматично, за да можете незабавно да започнете да използвате VPN услугата. Това означава, че няма да се налага да влизате във вашия сървър или да генерирате ръчно нов потребителски профил, освен ако не желаете да свържете няколко устройства или да настройте нови потребители.

Вие ще получите всичката необходима информация за вашия сървър, както и вашия първоначален потребителски профил, заедно с вашия приветствен имейл, който ще ви бъде изпратен, когато услугата ви бъде активирана успешно.

Имаме широка гама от VPN протоколи с отворен код, които нашата услуга поддържа, което означава, че можете да изберете този, който най-добре ще отговаря на вашия сървър и технически умения. Има подходящ протокол за всеки, независимо от вашия технически опит или цялостни VPN познания. Нашият изключителен екип за поддръжка също е готов да ви помогне с всякакви потенциални проблеми, които могат да възникнат при конфигуриране, инсталиране или управление на вашия собствен сървър. Ако имате въпрос, просто ни пишете и ние ще сме повече от готови да ви помогнем!

Ние се стремим да останем възможно най-прозрачни, когато става въпрос за нашата VPN услуга. Затова решихме, че ще направим кода за нашите инсталационни скриптове публично достъпен. Правим това умишлено, за да бъдете напълно сигурни, че кодът, който използваме, е проектиран, за да ви защитава.

Освен това, както вече споменахме, ние използваме само VPN протоколи с отворен код, което означава, че техният код е достъпен и в публичното пространство. За нас е важно да бъдем напълно прозрачни и честни с нашите клиенти. Ние винаги се стремим да предоставим възможно най-доброто качество за вас - нашите потребители, тъй като сме решени не само да оправдаем, но и да надминем вашите очаквания, като същевременно защитаваме вашата поверителност и самоличност.

В подкрепа на това ние също издадохме сигурна и надеждна политика за поверителност. Ние изрично гарантираме, че никога няма да събираме данни или информация за вашия онлайн трафик, история или дейности. За да докажем допълнително това, ние не само избягваме използването на бисквитки на трети страни, но също така забраняваме и рекламната дейност под всякаква форма на нашия сайт.

За финал, като се има предвид, че напълно уважаваме вашата поверителност и тъй като искаме да запазим вашата самоличност, като ви помогнем да останете напълно анонимни, вие също имате възможност да платите за вашия частен VPN сървър с криптовалути. Въпреки че приемаме и плащания, направени чрез традиционните опции за плащане, ние приемаме Биткойн като алтернативен метод за извършване на транзакции за всички наши услуги от 2014 г. Също така можете да платите и през Lightning Network. Приемаме и Litecoin.

предимствата на нашите vpn сървъри

Какви VPN протоколи използват нашите сървъри?

Към момента протоколите, които нашите сървъри поддържат, са OpenVPN, L2TP, SoftEther и WireGuard, които не само са с отворен код, но също така имат за цел да ви предпазят максимално, като криптират вашия трафик и запазят вашата самоличност. Ние непрекъснато следим развитието на тези протоколи и сме готови да реагираме незабавно, като предприемем необходимите мерки в случай на експлойт, грешка или неизправност.

Всичко това звучи страхотно, но каква е цената?

Добър въпрос. Имаме 4 невероятно оптимизирани оптимизирани за трафик VPN сървърни плана, от които можете да избирате. Първият ни план е идеален за индивидуална употреба, както и за малки семейни кръгове, докато вторият ни план е доста удобен за по-големи домакинства, доверени приятелски или малки работни групи.

Вие сте собственик на бизнес или голяма корпорация? Третият и четвъртият ни план ще бъдат идеални за вас, за да криптирате и прехвърляте данни и информация във вашата компания безопасно.

Основната разлика между плановете е в цялостния размер на позволения месечен трафик, който ще можете да изразходите.

Невъзможно е тази услуга да няма недостатъци, нали?

Както казахме по-рано, ние искаме да бъдем максимално прозрачни и отворени към вас. Поради това ние признаваме, че местоположението на нашите сървъри може бъде прието като недостатък от някои потребители. Традиционните VPN доставчици управляват много сървъри по целия свят, което позволява на клиентите им да превключват между всеки от тях в рамките на броени секунди. Нашите VPN сървъри обаче се намират в столицата на България, а именно град София. София има фантастично мрежово покритие и обхват, тъй като тук се намират голяма част от центровете на данни, както на български, така и на различни големи европейски компании, услуги и бизнеси. От гледна точка на закона, DMCA не важи, но се прилага българското законодателство.

Това е всичко засега, но ако искате да получите по-задълбочена информация относно технологията, която нашите VPN сървъри прилагат, винаги можете да посетите нашата внимателно изработена документация, както и статиите в нашия блог.

Абонирай се за нашия имейл бюлетин.

Присъединете се към 5000+ абоната и започнете да получавате полезно съдържание, съвети и отстъпки!

Избери услуга и стартирай за минути!

Конфигуриране
Методи на плащане:
Bitcoin
Lightning Network (Bitcoin)
Litecoin
Карта
Банков превод