Съдържание

Абонирай се за нашия имейл бюлетин.
Без спам
100% полезно съдържание
Отписване с 1 клик

Свържете десктоп към вашия SoftEther VPN сървър

В този урок ще ви научим как да установите връзка между компютър или лаптоп и вашия SoftEther VPN сървър. Процесът е сравнително лесен, но ще е необходимо да изтеглите и инсталирате потребителския клиент на SoftEther. Да започваме!

 

Изтегляне на клиентския мениджър на SoftEther

Преди да можете да свържете даден десктоп към вашия VPN сървър, е нужно първо да изтеглите потребителския клиент на SoftEther. За да направите това, отидете на страницата за изтегляне на SoftEther, като напишете „SoftEther VPN Client“ във вашия уеб браузър или използвайте следната връзка, за да стигнете директно до страницата за изтегляне на SoftEther VPN.

 

След като вече сте на  страницата, изберете следните опции от падащите менюта, както е илюстрирано от изображението по-долу:

 

  • От „Избор на софтуер“/”Select Software” изберете „SoftEther VPN (безплатен софтуер)“.
  • От „Избор на компонент“/”Select Component” щракнете върху „SoftEther VPN Client“.
  • От „Платформа“/”Platform” изберете операционната система на вашето десктоп устройство.
  • От „Избор на процесор“/”Select CPU” изберете опцията, която да отговаря на параметрите на вашата машина.

 

изтеглете потребителския SoftEther клиент

 

Когато завършите тези стъпки, щракнете върху „SoftEther VPN Client“ (показва се със синьо-лилав цвят) в секцията „Изтегляне на файлове“, както е илюстрирано на изображението по-горе. Софтуерът ще бъде изтеглен и запазен на вашето устройство.

 

Щракнете два пъти върху инсталационния файл и инсталирайте потребителския клиент. Щом се отнася до самата инсталация, оставете вече зададите настройки и опции, без да ги променяте, освен ако имате предишен опит или сте запознати със софтуера.

 

Настройване на връзката с вашия VPN сървър

Веднага след като инсталацията приключи, вашият SoftEther клиент ще се отвори. Той ще изглежда по подобен начин (интерфейсът е един и същ за всички операционни системи):

 

интерфейсът на softether

 

Оттук щракнете двукратно върху „Добавяне на VPN връзка“/”Add a VPN Connection”. Като алтернатива можете да отидете в менюто „Свързване“/”Connect” в горния ляв ъгъл на прозореца и да изберете „Нова настройка за VPN връзка“/”New VPN Setting” (можете също да използвате клавишната комбинация Ctrl+N на Windows или Command+N на macOS).

 

Това ще отвори прозорец за настройване на VPN връзката, където ще трябва да въведете данните на вашия VPN сървър, за да установите успешно връзката си. Ще имате необходимата информация във вашия приветствен имейл, който ще получите автоматично, след като вашият VPN сървър бъде активиран. Това означава, че просто трябва да копирате и да поставите данните в съответните полетата на SoftEther клиента.

 

Въпросните полета са маркирани в червено на следното изображение:

 

попълнете информацията

 

  • „Име на връзката“/”Setting name” наименовайте вашата връзка.
  • „Име на хост“/”Host Name” е IP адресът на вашия сървър, който ще получите в имейла за потвърждение на услугата.
  • Накрая въведете получените по имейл потребителско име и парола в съответните полета „Потребителско име“/”Username” и „Парола“/”Password”, намиращи се в „Настройки за удостоверяване на потребителя“/”User authentication settings”.

 

След като сте въвели тези данни, щракнете върху бутона „OK“ и връзката ви ще бъде осъществена.

 

Всеки път, когато искате да се свържете или да прекратите свързването със вашия VPN сървър, просто щракнете с десния бутон върху връзката и изберете съответната опция от менюто.

 

включване и изключване на връзката

 

Ако искате да свържете мобилно устройство можете да разгледате нашата документация. Също така имаме и урок, в който е обяснен процеса на създаване на допълнителни потребителски профили за вашия SoftEther VPN сървър.

 

Проверка на връзката

 

Ако искате да сте сигурни, че VPN връзката работи успешно, можете да проверите своя IP адрес, докато и без да сте свързани към VPN сървъра. За да направите това, влезете в браузъра си и въведете „Какъв е моят IP адрес?“. Ако адресът е различен преди и след свързването, всичко работи правилно.

Избери услуга и стартирай за минути!

Конфигуриране
Методи на плащане:
Bitcoin
Lightning Network (Bitcoin)
Карта
Банков превод