имейл спам

Имейлите ми попадат в спам. Как да поправя това? (Част 2)

4 минути четене

В предишната ни статия, разгледахме няколко основни причини, от техническа гледна точка, поради които вашите имейли отиват в папката СПАМ. Знаете ли обаче, че съдържанието на вашия имейл също играе важна роля за това? Понякога, дори когато всичко изглежда перфектно от технически аспект, вашите имейли все пак могат да попаднат в папката за нежелателна кореспонденция на получателите, поради грешки в съдържанието. Днес ще споделим няколко съвета, които ще ви помогнат да разберете как да редактирате съдържанието на имейлите си, така че имейлите ви да отиват направо във входящата поща. Нека започваме!

  1. Не пишете цялото си съдържание с главни букви. Може да подчертаете няколко неща, но най-вече се опитайте да го избягвате в имейла си. Също така ви препоръчваме да използвате общоизвестни шрифтове (например Arial, Verdana, Helvetica, Georgia, Tahoma, Lucida, Trebuchet, and Times).

  2. Бъдете експресивни, ако е необходимо, но се опитайте да не бъдете твърде експресивни. Колкото повече удивителни знаци използвате в края на изречението си, толкова по-голям е шансът вашият имейл да не стигне до получателя.

  3. Уверете се, че текстът ви е четим. Помислете какво искате да направят вашите читатели след получаването на вашия имейл. Твърде много подчертан или удебелен текст ще намали шансовете ви да стигнете до входящата поща на получателя. Насочете вниманието на читателите си към основната идея на вашия имейл, а не към текстовите стилове. 

  4. На заменяйте буквите с други знаци и не използвайте твърде много цветове в текста си. Най-добре е да имате само един цвят за текста ви и различен цвят за вашия подпис, ако желаете. В крайна сметка това е имейл, а не опашка на паун.

  5. Не изпращайте имейли, които съдържат само връзки или изображения без текст. Освен това, имайте предвид, че прикачените изображения и файлове като цяло не са добра идея, ако нямате изградена репутация вече. Изпращайте файлове, само ако е крайно наложително. 

  6. Опитайте се да избегнете използването на вградено видео, Flash и JavaScript елементи в имейлите си.

  7. Размерът има значение. Имейлите, които са по-големи от 3 MB, най-вероятно ще отидат направо в папката със спам. Малките имейли (в идеалния случай под 250 KB) имат по-голям шанс да стигнат до получателите.

  8. Избягвайте да изпращате имейли твърде често. Правете го веднъж или два пъти седмично и не забравяйте да се фокусирате върху съдържанието, а не върху честота на изпращане.

  9. Уверете се, че вашият имейл предлага възможност за отписване, в противен случай получателят ще маркира имейлите ви като нежелателна кореспонденция, което би навредило на цялостната ви домейн репутация.

  10. Поддържайте вашата имейл база данни актуализирана. Изпращайки имейлите до несъществуващи имейл адреси, рискът да бъдете считани за спам нараства експоненциално.

  11. Темата на вашия имейл трябва да има смисъл. Бъдете кратки, не използвайте главни букви и не призовавайте за действие още в самото заглавие на имейла ви.

  12. Внимателно проверете текста си за граматически и правописни грешки, структура и яснота. Grammarly е чудесен инструмент, за да уловите някои от тези неща и да направите текста си да звучи професионално, ако имейлите ви са на английски език.

  13. Чували ли сте за спам думи? Това са думи, които често се срещат в зловредни имейли. Следователно, при откриване на твърде много от тях, филтрите за нежелана поща няма да позволят на имейла ви да достигне до входящата поща на получателя (напр. действайте сега, 100%, #1, т.н.).

  14. Винаги можете да проверите дали вашият имейл спазва всички указания, за да попадне във входящата поща с помощта на няколко инструмента. Един от тях е Mail Tester.

  15. Анализирайте и коригирайте вашата имейл кампания. Вижте статистиките за доставяемостта на имейли, кликвания и оплаквания от съобщения. Събирайки тази информация, можете да анализирате недостатъците и да подобрите вашата имейл кампания.

Надяваме се, че споделената информация е била полезна. След като прочетете и двете статии по тази тема, не би следвало да изпитвате проблеми с изпращането на имейли. Ако сте спазили всички наши съвети, шансът вашите имейли да отидат в СПАМ е минимален.

Абонирай се за нашия имейл бюлетин.

Присъединете се към 5000+ абоната и започнете да получавате полезно съдържание, съвети и отстъпки!

Избери услуга и стартирай за минути!

Конфигуриране
Методи на плащане:
Bitcoin
Lightning Network (Bitcoin)
Litecoin
Карта
Банков превод