представяме docker, wireguard vpn, nextcloud и wordpress приложения за нашите сървъри

Нови приложения за нашите сървъри

6 минути четене

Ние от VPSBG сме горди да обявим, че предлагаме допълнителни приложения за нашите сървъри, които можете да инсталирате с един клик! Вече можете да закупите сървър с Docker, WireGuard VPN, NextCloud & WordPress! Всички приложения са с отворен код и са безплатни за инсталиране!

Docker на VPS

Docker е софтуер с отворен код, който ви позволява да разделяте вашите приложения на отделни контейнери. Контейнерите могат да бъдат качени на всяка машина, премахвайки изискванията за дадена операционната система, както и за други библиотеки и софтуерни зависимости.

Този процес на контейнеризация ви позволява да качвате различни приложение на вашия VPS сървър, което води до по-високо ниво на скалиране и гъвкавост! Допълнително с нашата нова услуга Docker VPS също ще получите достъп и до Docker Compose, който можете да използвате, за да намерите всяко приложение, от което се нуждаете, и да го качите на сървъра си с няколко клика!

Docker функционира подобно на виртуален сървър, тъй като всеки контейнер работи независимо от другите. Тази изолация означава, че можете да стартирате няколко приложения едновременно, като всяко от тях има свой собствен контейнер и настройки, което ви позволява да ги променяте, без да указва ефект на останалите приложения, разположени на същия сървър! Това може да бъде особено полезно, ако имате няколко приложения, които използват различни версии на един програмен език.

WireGuard VPN на VPS

WireGuard VPN протоколът е най-бързият VPN софтуер с отворен код на пазара в момента (и е напълно безплатен)! Инсталацията на VPN на вашия VPS сървър идва с много предимства.

Първо, с WireGuard VPN на VPS ще получите повишена сигурност за вашите данни и поверителност, което ще ви предпази от хакери и подслушвачи, особено ако се свързвате от публична WiFi мрежа. Използването на VPN може също да защити вашата лична информация и онлайн хронологията ви от вашия интернет доставчик.

Второ, вие ще получавате неограничен и неограничен достъп до географски ограничено съдържание, до които не сте имали достъп досега.

Трето, такъв сървър може да бъде изключително полезен за фирми и компании, които имат служители, работещи дистанционно, осигурявайки сигурна онлайн работна среда.

Ние от VPSBG сме много внимателни, когато става въпрос за защита на личните данни на нашите потребители. Поради това ние прилагаме строга политика за защита на поверителността, с която гарантираме, че няма да се съхраняват log файлове за вашата дейност от VPN сървър. Можете ръчно да проверите това чрез root достъп до самия сървър. Ще останем прозрачни и дори ще ви предоставим кода, който сме използвали, за да създадем и инсталираме приложението на сървъра, за да сте сигурни, че защитата на вашите данни са наш основен приоритет.

Вашият първоначален потребителски профил ще бъде автоматично генериран, след като вашият сървър бъде активирам. Това означава, че можете веднага да се свържете с вашия VPN сървър и да започнете да го използвате само за няколко минути!

Получавате и директен достъп до вашия WireGuard сървър, позволявайки ви да създавате нови потребителски профили или да премахвате стари, както и да управлявате настройките за достъп на всеки от тях. Това ви позволява да свържете неограничен брой устройства към вашия VPN сървър напълно безплатно!

VPS с NextCloud

NextCloud е приложение за споделяне и управление на файлове с отворен код. Това е много добра алтернатива на онлайн облачните хранилища, тъй като е ориентирано към това да предпазва вашата поверителност, тъй като има няколко нива на криптиране, които можете да настроите.

Като цяло NextCloud се използва главно за съхраняване на файлове, позволявайки на потребителите да работят съвместно върху дадени проекти. Софтуерът има множество различни функции, които го правят по-сигурен и оптимизиран за използване в сравнение с традиционните облачни хранилища.

Първо, всички файлове и данни ще се съхраняват локално на вашия личен NextCloud VPS сървър, вместо да бъдат съхранявани в облака. Това прави значително по-трудно изтичането, кражбата или продажбата на информация.

Второ, NextCloud също има няколко нива на криптиране, включително криптиране от страна на сървъра, от страна на клиента и криптиране на информацията при транзит. Въпреки че трябва да се настрои ръчно, това допълнително ниво на защита ще гарантира безопасността на вашите файлове и данни.

Освен това NextCloud също позволява на администраторите да настройват нивото на достъп за всички потребители, да проверяват използваното пространство за всеки акаунт, както и да задават индивидуални права за потребител за допълнителна сигурност. Има и инструменти за следене на активността, което прави платформата много добра среда за съвместна работа, ако управлявате бизнес.

VPS с WordPress

Последното приложение от нашата първоначална партида е световноизвестната система за управление на съдържанието - WordPress.

WordPress е CMS с изцяло отворен код, който може да се използва за създаване и управление на уебсайтове. Неговата огромна, библиотека от теми, шаблони и плъгини позволява на потребителите лесно да настроят и стартират свой собствен уебсайт в рамките на минути без да имат предишен технически опит!

С нашия WordPress VPS можете лесно да мигрирате уебсайта си от съществуващ споделен хостинг план и да получите значително повече сървърни ресурси! Не само това, но и VPS сървърите са силно скалируеми, което означава, че винаги ще можете да се адаптирате към всякакви промени в трафика си. Имате уебсайт, който получава повече посещенията през даден сезон? Няма проблем, просто добавете повече ресурси за вашия сървър. Не е нужно да плащате за ресурси, които не използвате!

Освен това ще получите и безплатен SSL сертификат, който можете да инсталирате само с няколко клика. Това ще подпомогне не само за цялостната ефективност на вашия уебсайт, но също така ще сигнализира на потребителите и търсачките, че уебсайтът ви е защитен.

Управлението на уебсайтове също е лесно с WordPress, тъй като можете просто да изтеглите всяка тема и плъгин, от което се нуждаете. Това ви позволява да персонализирате дизайна и функционалността на вашия уебсайт. Просто се уверете, че постоянно актуализирате вашата инсталация на WordPress, както и всички теми и плъгини, които използвате.

Важно е да споменем, че всички приложения са достъпни и за нашите VDS сървъри, което означава, че можете да получите по-мощен сървър със собствени CPU ядра! Това е нашата първоначална селекция от приложения, но непрекъснато работим върху интеграцията на нови, като някои предстоящи примери са FastPanel, CyberPanel, Joomla, GitLab, Drupal и пълен Laravel стак!

Можете да намерите всички скриптове, които използваме, за да инсталираме приложенията, в нашата GitHub репозитория.

Абонирай се за нашия имейл бюлетин.

Присъединете се към 5000+ абоната и започнете да получавате полезно съдържание, съвети и отстъпки!

Избери услуга и стартирай за минути!

Конфигуриране
Методи на плащане:
Bitcoin
Lightning Network (Bitcoin)
Litecoin
Карта
Банков превод