vps.bg бекъп и снапшоти вече са налични

Бекъп и снапшот на VPS.BG сървър? Вече възможно! Безплатни снапшоти.

4 минути четене

От днес, ние от VPSBG с удоволствие обявяваме нашите нови функции - бекъпи и снапшоти! Вече можете да използвате и двата метода за сигурно и безопасно възстановяване на сървърите си!

Снапшот на сървър

Снапшотът е „моментна снимка“ на вашите системни файлове, софтуер, приложения и настройки, която е "заснета" в даден момент. Необходимо е да извършите важна актуализация или промяна, но се страхувате да не се обърка нещо при процеса? Нашата функция за снапшоти е перфектното решение както за разработване, така и за тестване, което ви позволява лесно и бързо да върнете състоянието и информацията на сървъра си, ако нещо се обърка! Също така можете да възстановите вашия снапшот и на други ваши сървъри, позволявайки ви да клонирате един сървър към друг. Искате да изтеглите даден снапшот? Няма проблем - просто натиснете бутона „Изтегляне“.

Не само че снапшотите са чудесен начин да възстановите вашите данни, но също така са и напълно безплатни! Въпреки това обаче, съществуват няколко допълнителни ограничения. Към момента можете да правите само по 1 снапшот на сървър, общо 5 снапшота за потребителски акаунт и максимален брой от 3 снапшота на ден.

Автоматични седмични бекъпи на сървър

Искате да съхраните данните от сървъра ви на безопасно място за по-дълъг период от време? То тогава можете да използвате нашата нова функция за автоматични бекъпи! Бекъпите, познати още като резервни копия, са фантастичен начин за архивиране и възстановяване на цялата файлова система. Именно те могат да ви спасят в случаи на заразяване със злонамерен софтуер, системна повреда или дефектни актуализации.

За разлика от снапшотите, бекъпите са платена функция, която се продава като добавка (addon) за вашия сървър, наречена „Автоматични бекъпи“ или в случай на седмично автоматично извършвано архивиране на системата - „Седмични автоматични бекъпи на сървър“. Фукцията за бекъпи може да бъде активирана дори, ако вече имате сървър при нас и цената е 0,24 лева (с ДДС) за GB от вашия сървър план. Например, ако текущият ви план има на разположение 30GB NVMe пространство, то това прави цената на функцията за бекъпи 7,20 лева на месец. Ние съхраняваме максимум 3 бекъп архива, което означава, че най-старият бекъп, който е възможно да имате, ще бъде от преди 3 седмици.

Освен това е важно да знаете, че стартирането на сървър от бекъп или снапшот е подобно на рестартиране след принудително (non-graceful) изключване, което потенциално може да породи проблеми с някои приложения, ако приложенията на сървъра пишат много по диска.

Сравнение между снапшот и бекъп

Въпреки че и двете опции ви предлагат начин за възстановяване на файловете и системната информация, двете функции имат своите различия, които са откроени в таблицата по-долу.

  Снапшот Бекъп
Период на запазване Всеки снапшот на сървър замества предишния снапшот за същия сървър Максимум от 3 бекъпа, седмичен бекъп, най-старият бекъп е на 3 седмици
Цена Безплатно 0,24 лева (с ДДС) на GB от вашия план
Недостатъци 1 снапшот на сървър,
5 снапшота на акаунт,
3 снапшота на ден
Платена услуга
Идеален за Разработване и тестване; бързо възстановяване на системната и файловата информация, клониране на сървър Дългосрочно съхранение и сигурност, сървърът може да се възстанови от системна грешка, злонамерен софтуер и т.н.

Супер! Как мога да използвам тези нови функции?

За ваше улеснение, удобство и комфорт сме ви подготвили този списък с връзки към нашата документация, за да можете да извлечете максимална полза от новите функции:

Абонирай се за нашия имейл бюлетин.

Присъединете се към 5000+ абоната и започнете да получавате полезно съдържание, съвети и отстъпки!

Избери услуга и стартирай за минути!

Конфигуриране
Методи на плащане:
Bitcoin
Lightning Network (Bitcoin)
Litecoin
Карта
Банков превод