Създай нов бранд и започни да продаваш

Създай нов бранд и започни да продаваш

5 минути четене

Създаването на компания и управлението на собствен бизнес не е лесна задача и изисква много работа и отдаденост. Преди да лансирате марката си и да започнете да работите, има редица неща, за които трябва да сте подготвени. В тази статия ще преминем през някои от най-важните стъпки, които трябва да направите. Разбира се, всеки бизнес е различен и се нуждае от уникален подход и ако даден бизнес се нуждае от определен подход, други може да изисква напълно различни неща, за да стартира.


Името на бранда и неговата идентичност

Изберете подходящо име за вашата компания и започнете да работите по нейната идентичност възможно най-скоро, така че вашият бизнес да започне да печели популярност и да привлича вниманието на вашите клиенти от самото начало.

Име

Името на вашия бранд трябва да бъде лесно запомнящо се. В началото ще трябва да инвестирате много време и усилия, за да популяризирате компанията. Именно за това е от голямо значение името да бъде подходящо, за да не се наложи да го промените поради лошо представяне и трудности, с които клиентите ви могат да се сблъскат, когато се опитват да ви намерят.

Има уебсайтове, които можете да използвате, за да ви помогнат с комбинации от думи, за да изберете име за своя бранд

След като изберете как ще се казва компанията, по-добре проверете не само дали домейнът за него е свободен, но и всички социални мрежи, които може да искате да използвате в бъдеще.

Има много уебсайтове, които могат да ви помогнат да проверите кои социални мрежи са свободни, за да се регистрирате с избраното от вас наименование.

Лого

След като кръстите компанията си, ще трябва да помислите за визуалното представяне на вашата марка. Трябва да започнете да работите върху дизайна на логото и цветовите палитри на вашата марка. Логото и името са първите неща, които хората ще видят, когато попаднат на вашата компания за първи път. Те трябва да са запомнящи се.

Brand book

След като изберете името и създадете логото, е време да започнете да работите върху идентичността на марката и нейния Brand Book. Това е ръководство, което всяка компания с добро визуално присъствие и комуникация има.

Във вашия Brand Book трябва да бъдат включени:

  • Вариации на лого

  • Цветни палитри

  • Шрифтове

  • Изображения, които могат да се използват

  • Примери за изображения, които не трябва да се използват

Когато предварително е взето решение за това как всеки от изброените елементи ще бъде използван и изглежда, визуалната комуникация на компанията ще бъде много по-изчистена. Хората, които работят за вас и създават съдържание, ще имат ръководство, което да следват, спестявайки ви време и усилия в процеса на създаване на визиите за вашите корпоративни изображения.

Изберете своя уебхостинг

След като сте избрали името, създали сте логото и сте взели решение как ще изглеждат всички визуални елементи на вашата марка, е време да стартирате своя уебсайт. Преди да започнете да го изграждате, трябва да направите още едно много важно решение - да изберете вашия доставчик на уеб хостинг и да закупите най-добрия хостинг план за нуждите на бизнеса ви, тъй като скоростта и времето за работа на вашия уеб сайт не трябва да се подценяват. 

Споделен Хостинг

Споделеният хостинг е един от най-популярните решения за малкия бизнес в началото. Както във всичко в живота, и тук има предимства и недостатъци.

Най-голямото предимство на споделения хостинг е, че е изключително евтин. Проверете нашите планове, за да се уверите сами, те започват само от 8 лв на месец .

Недостатъците са, че повечето доставчици на уеб хостинг се опитват да получат възможно най-голяма печалба, те често хостват хиляди сайтове на един сървър. Всеки потребител получава разпределение на ресурсите като bandwidth, мощност и памет.

Плановете за споделен хостинг са подходящи за малки уебсайтове, като лични блогове, сайтове тип “визитка” и малки онлайн магазини.

VPS 

Терминът VPS стои зад Virtual Private Server - мощен инструмент за технологично ориентирани компании. VPS услугата ви позволява да стартирате виртуална машина без необходимостта от това да имате собствен физически сървър. Ако търсите начин да дигитализирате бизнеса си, помислете за наемане на VPS за вашата компания. При VPS сървърите ресурсите са разпределени по справедлив начин между клиентите, споделящи физическия сървър.

Проверете нашите VPS планове и изберете правилния за вашите нужди.

Плановете са подходящи за уебсайтове със среден размер.

VDS 

Вероятно сте чували съкращението VDS и преди. То означава Virtual Dedicated Server. Тук става въпрос за нает сървър, чиито ресурси не са споделени. Услугата, която предлагаме, се базира на KVM виртуализация, която осигурява по-добра изолация между потребителите.

Подробна информация за това какво представлява услугата VDS може да откриете в нашата статия по темата.

Този вид услуга е най-подходяща за:

  • Онлайн магазини с огромен брой ежедневни посетители и поръчки

  • Тежки бази данни

  • Приложения, които правят много изчисления

  • Тежки уебсайтове

  • Медийни уебсайтове

Можете да проверите нашите VDS планове за едно от най-надеждните решения на пазара за вашия уебсайт.

Започнете изграждането на уебсайта

Изграждането на уебсайт е процес, който отнема време и в много случаи е скъп. Преди да изберете на каква платформа да създадете своя онлайн бизнес, решете какви функционалности искате да има. Направете добро проучване какви опции за разширяване на сайта в бъдеще предлагат различните платформи. Дори ако имате нужда от основни функционалности в момента, в един ден може да се наложи да добавите нови. Това може да доведе до необходимост от миграция от една платформа към друга, което може да спре бизнеса за определен период или да намали продажбите, а и това не е желателно.

Wordpress 

WP е една от най-популярните системи за управление на съдържанието, която можете да използвате за изграждане на уебсайт. Повече от 70% от уебсайтовете в целия свят са изградени на WordPress. Защо това е така? Системата разполага с много лесно за навигация табло, посредством което може за се добавят различни елементи към уебсайтовете. Платформата е с отворен код, което означава, че source кодът е публичен и има много активна и полезна общност.

Друга положителна страна на WordPress e, че хора, които нямат технически познания могат да използват платформата за изграждане на уебсайтове и за поддръжката им.

Joomla

Joomla е друга популярна система за управление на съдържанието с отворен код, която може да се използва за изграждане на уеб сайтове и приложения. Той има мощна система за изграждане на приложения, която се използва от разработчиците за изграждане на сложни функционалности, които разширяват възможностите, които Joomla предлага на своите потребители.

Изграждане по поръчка

Персонално изградените сайтове изискват повече ресурси и технически екип, който да построи и след това да поддържа уебсайта. Те се използват за големи уебсайтове и имат уникален и изключително сложен дизайн и функции. Не е необходимо да се споменава, че те не са евтини.

Визуалното представяне на продуктите

Наличието на добър продукт, който потребителите търсят, не е достатъчно, за да го продадете. Начинът, по който представяте своите продукти, е от голямо значение. 

Заснемане на продуктите

Снимките на продуктите са от голямо значение, когато продавате продукти онлайн. Хората трябва да имат достатъчно визуални материали, от които да вземат решение, дали искат да закупят определен продукт. Фотографиите трябва да са с добро качество, продуктът трябва да се показва от всеки ъгъл, на някои снимки е добре да показвате предметите на чист фон, а на други в употреба и снимките да са ясни.

Видео

Напоследък видеоклиповете стават все по-популярни. Такова съдържание е лесно за консумация и показва много повече, отколкото написаното описанието и няколко снимки на продуктите или услугите, които предлагате.

Този вид съдържание може да повлияе положително на вашите посетители и да ги превърне в клиенти. Не е лесно и евтино да създавате професионални видеоклипове, защото те изискват добра камера и специален софтуер за редактиране на видео, но определено могат да бъдат от полза.

Графичен дизайн

Графичният дизайн винаги е бил част от марката на една компания. Той включва всички печатни и цифрови материали, които един бранд може да разпространява. Наличието на добре създадени визии може да направи вашите социални канали по-живи и да привлече внимание към продуктите на компанията. 

Организация на административните и логистични дейности в компанията

Създаването на бизнес винаги е свързано с много документация, свързана с неговото легализиране, организиране на доставки и плащания, които осигуряват на клиентите удобство, както и други административни нужди, които трябва да бъдат организирани.

Счетоводство 

Стартирането на компания изисква счетоводител или поне някой, който ще следи всички фактури, поръчки и плащания на компанията.

Тези документи трябва да изглеждат по сходен начин, така че марката на компанията ще бъде разпознаваема.

Методи за плащане

Когато вашата компания започне да работи, е важно да имате поне два варианта за плащане, така че вашите клиенти ще могат да правят онлайн преводи или да заплащат в брой. Помислете за опциите, които можете да използвате, когато стартирате бизнеса си.

Доставки

Ако работите с физически продукти, трябва да предлагате доставки. Може да работите с местната поща или с частни логистични компании, вашите клиенти трябва да могат бързо да получат закупените стоки и да имат избора да ги получат на посочен от тях адрес или в офис на транспортната компания.

Условия за ползване

Всеки бизнес трябва да има раздел за условията в уебсайта и/или в договора на компанията. Проучете какви са общите условия за използване на популярни услуги в областта, в която оперирате, и решите кое е важно за вашия собствен бизнес, така че да можете да зададете разумни правила за използването на вашите услуги.

Заключение 

Създаването и налагането на нов бизнес не е лесна задача, но ако това е нещо, което ще ви накара да се чувствате добре, ако вашата мисия е да донесете нещо добро на света, не се отказвайте, колкото и да е трудно в началото. В крайна сметка това, което има значение, е да правите нещо, което ви харесва. Ако да притежавате собствен бизнес и да създадете собствен продукт или услуга е нещо, което желаете - започнете от днес и ще постигнете голям успех в бъдеще. 

Абонирай се за нашия имейл бюлетин.

Присъединете се към 5000+ абоната и започнете да получавате полезно съдържание, съвети и отстъпки!

Избери услуга и стартирай за минути!

Конфигуриране
Методи на плащане:
Bitcoin
Lightning Network (Bitcoin)
Litecoin
Карта
Банков превод